Počela podjela besplatnih udžbenika u Banjaluci 

Banjaluka je jedini grad u regionu u kojem roditelji osnovaca od ove godine neće plaćati udbženike - poručeno je ranije iz Gradske uprave.

Republika Srpska 03.08.2021 | 16:23
Počela podjela besplatnih udžbenika u Banjaluci 

Kompleti udbženika koji koštaju od 100 do 170 KM finansirani su iz gradske kase, što će u značajnoj mjeri porodicama olakšati pripreme djece za polazak u školu.  

U banjalučkim osnovnim školama počela je podjela besplatnih udbženika. Gradska uprava je po prvi put u istoriji Banjaluke obezbijedila knjige za više od 11 hiljada osnovaca. Za te namjene izdvojeno je 1,5 miliona maraka.

- Danas je počela prema planu isporuka udžbenika prema osnovnim školama u gradu. Za danas su planirane osnovne škole “Branko Radičević", “Jovan Cvijić”, “Đura Jakšić” – ističe Danijela Kajkut iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Gradske uprave Banjaluka.

Iz gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport navode da bi podjela udžbenika trebalo da bude završena do 19. avgusta, kako bi sve bilo spremno za početak nove školske godine.

- Dalje prema učenicima će škole organizovati distribuciju, prema ranijem iskustvu najvjerovatnije da će naše osnovce dočekati  udžbenici prvog dana škole. Sa ponosom možemo reći da danas ovdje prisustvujemo početku distribucije, što je u svakom slučaju značajna ušteda za kućni budžet svim roditeljima ako znamo da se udžbenici, kompleti kreću od 100 do 170, 180 KM- navodi Kajkut.

Osim besplatnih udžbenika za učenike od trećeg do devetog razreda, Gradska uprava u proteklom perioda obezbijedila je i povoljniji javni prevoz za pripadnike najstarije populacije. Time je pružena podrška penzionerima i porodicama koje imaju djecu osnovnoškolskog uzrasta, što su samo neki od strateških ciljeva nove gradske administracije.  

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ja

03.08.2021 15:11

Svaka ti cast Stanivukovicu ! Takvi se radjali !!!

ODGOVORITE
Name

brat Đuro

03.08.2021 16:16

A ko puni gradsku kasu? Marsovci, Njujorčani, oni iz Barselone. Pa ko to pravi djecu da mu drugi kupuju knjige. Čime se to ponosimo. Jeftinim marketingom. Žalosno i sramotno, i za one koji "daju" pa i za one koji primaju. Po 10 djece su nekad iškolovali naši seljaci i nijedne besplatne knjige nisu imali. Direktori javnih gradskih preduzeća pokradu knjige za 100 generacija, to treba sakriti a ne pomoći nekom.

ODGOVORITE
Name

Bos

03.08.2021 18:49

Pa brate Đuro kako ne kontam da je do sada sve naše pare išle u njihove džepove a sad se taj novac vraća narodu.Za početak na knjigama i prevozu za penzionera.

Name

Necastivi Djuro

03.08.2021 23:23

Kako te nije sramota spodobo sektaska!Smeta ti sto se pomaze djeci i njihovim roditeljima olaksava zivot u ovoj nesretnoj zemlji.Vjeorvatno bi ti najdraze bilo, da je novac zavrsio u dzepovima mafije i tajkuna.