Један од нападача узвикнуо је - "Браћо, 'ајмо клати!"

Благојевићу, који је војник у ОС БиХ, нож је стигао на један центиметар од мозга и само пуком срећом није убијен.

Република Српска 02.08.2021 | 07:50
Један од нападача узвикнуо је - "Браћо, 'ајмо клати!"

Родитељска Пажња: Забијање Ножа у око, центиметар до мозга, за тужиоца Кондића није покушај убиства Синише Благојевића, већ “највјероватније тешка тјелесна повреда”; Кондић, као и, раније, судија Бајић, стимулисао је убице у покушају на нове ликвидације.

На слици је Синиша Благојевић којем је 24.07.2021. године забијен нож у око, на свадби у насељу Мотике, у свадбеном салону “Делфина”.

Благојевићу, који је војник у ОС БиХ, нож је стигао на један центиметар од мозга и само пуком срећом није убијен. Нема никакве дилеме да се ради о класичном покушају убиства.

Упркос томе, тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Вукашин Кондић није овај покушај ликвидације окарактерисао на тај начин, већ као “тешке повреде”, нити је тражио притвор за нападаче, од којих је један, Анђело Милетић, већ имао сличан покушај убиства 2017. године.

“Један мушкарац је задобио теже повреде и ово дјело ће највјероватније бити квалификовано као тешка тјелесна повреда, а друге околности се још утврђују, јер је било више сукоба између родбине младе са једне и младожење са друге стране, али се није радило о тежим повредама”, објаснио је наводни тужилац Кондић за Српскаинфо.

Замислите каква битанга и нечовјек мора бити особа кој носи тужилачку функцију када покушај убиства хладним оружјем, у којем нож, забијен кроз око, заврши на центиметар од мозга, хладнокрвно окарактерише као “највјероватније тешку тјелесну повреду”?!!! 

Кондић је, без икаквих скрупула, професионалног дигнитета и минимума правних норми, на слободу пустио нападаче који су покушали ликвидирати Благојевића. Још је и слагао, јер није навео стварне разлоге бруталног убилачког напада на Благојевића.

Кондић је, само он зна зашто, а потрудићу се да сазнам и ја, на слободу пустио потенцијалне убице Анђела и Александра Милетића, те Страхињу Арамбашића и Драгана Гојића.

Медији су извијестили да је до сукоба дошло “због свађе око музике”, што им је пласирана лаж.

Чињеница је да је наведена четворка потенцијалних убица испровоцирала сукоб и покушала убити Благојевића.

Благојевић и његове радне колеге из ОС БиХ, на свадби свог колеге с посла, сједили су за столом преко пута родбине младе. 

Један од четворице нападача, који је сједио преко пута Благојевића и његових колега, ничим изазван, Благојевићу добацује ”Шта ми гледаш жену, оба ока ћу ти извадити”!

Благојевић му је одговорио да то није тачно, да се смири, али је услиједила нова пријетња: "Заклаћу те ја вечерас". 

Након тога четворица убица у покушају одлазе до тоалета, гдје се неко вријеме задржавају, враћају се, константно пратећи шта ради Благојевић, да би један од њих дао знак за напад ријечима: "Браћо, 'ајмо клати!". 

Након тога, према тврдњама очевидаца, залијећу се према столу гдје су сједили Благојевић и његове колеге.

Први је устао један од Благојевићевих другова, Милан Плавшић, говорећи "Људи немојте", али било је то узалуд.

Нападач је замахнуо ножем, Плавшић је успио да се измакне, након чега потенцијални убица напада Благојевића и забада му нож у око.

Ту напад Дивљака не престаје, већ тек почиње прави хорор: Благојевића шутирају га ногама, ударају шакама тако тешко повријеђеног, брутално се иживљавају на њему….

Гости и конобари успјели су да их раздвоје, а убице у покушају бјеже према излазу уз узвике “Ништа није готово”! 

Два дана су провели у бјекству, да би се предали у понедјељак, 26.07.о.г., у пратњји својјих адвоката. 

Наравно, ножеви нису пронађени. 

Наравно, неко ко стоји иза ове четворице Звијери имао је два дана да среди да Кондић не тражи притвор. 

Наравно, средио је, јер се убиства и покушаји убистава у Бањалуци најлакше сређују ослобађајућим казнама.

Након давања изјаве, одмах бивају пуштени, а породица оштећеног је остала у невјерици. 

Благојевићу је нож кроз око у лобању ушао неколико центиметара, добио је хематом на мозгу и излив крви на мозак;  Данима су му се борили за живот, спашавали око за шта су мале шансе, а све то вријеме они који су га хтјели лишити живота, захваљујући Кондићу, слободно ходају улицом, бранећи се са слободе и вребајући другу жртву којој ће да униште или одузму живот.

Није ова тврдња без основа; Дапаче. 

“Тројица насилника су ме брутално претукла, исјекла по леђима и вјероватно би ме убили да није наишла моја супруга, а Основни суд у Бањалуци их је стимулисао новчаном казном”, изјавио је Душко Бркић звани Гера, познати бањалучки угоститељ, 22.07.2020. године.

Тај дан пресуђено је Анђелу Милетићу, Давиду Крнети и Милошу Ћулуму да плате 12.000 КМ казне зато што су три године раније, 28.09.2017. године, Бркића исјекли флашом, сломили му 11 ребара и нос.

Разлог су нашли у томе што им је он у свом кафеу “Интермеззо” послужио пиће и рекао да је након што попију крај радног времена! 

“Судија их није казнио већ стимулисао, а ја сам кажњен. Приликом изрицања пресуде судија је казао оптуженима да им је поменуте казне изрекао јер су млади и да не би да их шаље у затвор, да их то не би покварило. То је нечувено дати такве казне за оно што су урадили. Брутално су ме претукли и исјекли по леђима. Убили би ме да није наишла моја супруга и кћерка”, рекао је Бркић и додао да су, осим тога, осуђени током цијелог суђења били некоректни и вријеђали га. (СрпскаИнфо, 22.07.2020.).

Ослободио их је судија Светозар Бајић који је својим недјелом пружио убилачким звјерима прилику да  покушају ликвидирати неког другог, што су и учинили непуну годинну касније. 

Бркић исјечен разбијеном флашом

Бркић је био у праву: Он је кажњен, иако је поломљен и исјечен флашом; Након њега кажњен је и Благојевиић, а Анђело Милетић, за којег се сумнња да му је забио Нож у око, и други насилници су стимулисани на нова недјела и дат им је поново вјетар у леђа да покушају убити неког трећег, потпуно невиног! Односно, кривог, само зато што се Дивљацима нашао на путу!

(хттп://слободанвасковиц.блогспот.цом/)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Гаврило

02.08.2021 06:39

Ста реци друго, него ниста ново од Тузиластва. Тако то ради најкорумпираније правосудје. Мозе им се, кад нема никога да их спријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2021 07:19

Корумпирани, подобни странацки послусници којима струка није јаца страна. Док је црвене секте црно нам се писе.

Name

Правда,правда

02.08.2021 07:40

Након дуже пљачке,злостављања, криминала,силовања и убистава у Рапиблици коју смо крвљу стварали,криминалци у спрези са правосуђем СРПСКУ РУШЕ.Власт шути и као да не постоји не предузима ништа. Не престоји ништа друго него РЕВОЛУЦИЈА,ако је такво стање у друштву.

Name

ЖИКА Ж

02.08.2021 07:44

То су Милине институције, што није против СНСД-а све је дозвољено...

Name

Боле

02.08.2021 10:39

Па колико ја знам Гера је цлан СНСДа и сваку Нову годину пјева код Миле...

Name

СОС

02.08.2021 12:23

Побјегох из срамотне државе на вријеме!!! Лопови, и мафијаши владају. Узалуд вам је народе све док је банда на власти а ви само коментаришете из фотеља!!!!!

Name

Добој

02.08.2021 16:46

Опет наново.... понављају се увијек иста презимена. Господе Бозе, овом народу мало фали да пукне скроз, а кад пукне неце бити добро, настрадаце и они невини са тим неким "озлогласеним" презименима

Name

Гоца БЛ

02.08.2021 06:51

Ове хулигане казнити затвором у трајању од најмање 10 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даниел

02.08.2021 06:53

Примитивизам, као резултат стања друства. Осионост, ароганција, примитивирам, пауперизација, све то долази од врха, од политицара који такве „вриједности“ и сами практицирају. Зивимо у земљи у којој су такве особине позељне. Зато паметни одлазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

02.08.2021 08:33

У друству и земљи у којој главни баја пјева и подврискује под васарским саторима, у којој је шунд и примитивизам доминантан, у којој цу Цеца, Цаца и Баја мали Книндја они који диктирају културне вриједности, ниста друго није за оцекивати.

Name

Ово је проблем.

02.08.2021 10:03

Риба смрди од главе, земљаце.

Name

Узас

02.08.2021 15:46

Да ли је ово могуце, тразити смјену ових тузилаца. Бог да им свима суди.

Name

Борац Р СРПСКЕ

02.08.2021 07:16

Сигурно су цланови Снсдеа. Јер они смију и убијат.Гори су од гестапоа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ретарди

02.08.2021 07:19

Хајде сто су идиоти али доци некоме на свадбу и ово урадити.Такве мајмуне звати на свадбу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнам

02.08.2021 08:34

Питање је дали су и позвани.

Name

сале

02.08.2021 07:22

Суноврат судије. Зато и јесте Дивљи Запад у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл Веља

02.08.2021 07:26

Бањалуцки Веља Невоља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.08.2021 07:26

Нема братства, прица је за малу дјецу. Супротни су интереси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

02.08.2021 07:29

Ако ћемо поштено говорити, није ово клање баш пало с’ неба. Не тако давно овакви су били јунаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.08.2021 08:18

Тацно. Овакви су недавно били јунаци, а ово су њихови уценици. Друство у којем зивимо смо сами створили.

Name

Драгојло

02.08.2021 07:41

Ста сад да ради овај момак??? И ста цовјек овдје да коментарисе!!! Чопор од пет њих као они су страх и нападну једног . Немам коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

02.08.2021 07:46

Све кретени и нељуди. И кољаци, и суд, и тузиластво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бунтовник

02.08.2021 07:46

Вама никад није досадно у РСувијек има акције,завидимо вам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

02.08.2021 15:49

Па и код Вас у Федерацији није баш најсјајније. Узмите само случај Мемић, а таквих је колико хоћете.

Name

Јаффа

02.08.2021 08:00

Какви људи живе међу нама....а тек ови који би требали доносити право и правду. Дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈО

02.08.2021 11:28

Под хитно устати сви и тузиоца стрпати у затвор, па онда судије. Нема нама помоци док се народ не дигне и све помете метлом и све стрпати у целије.

Name

израелац

02.08.2021 08:02

постоји покушај убојства са предомишљајем ил без. сваки напад било каквум предметом може се карактерисати као покушај убиства... само шаке и плеске се не рачунају као покушај убиства

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

02.08.2021 09:54

Лудило под палицом правосудја, цувај се да не добијес по глави и то је то, боље не спријецити јер такве будале су потребни политицарима

Name

Муп

02.08.2021 08:06

Ста нам раде, неце притвор да одреде никоме, неце да разговарају на ту тему уопсте. Колико су бахати постали поједини тузиоци то је страсно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

02.08.2021 08:25

Ја свадбе заобилазим у широком луку...или било која већа окупљања..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2021 07:08

То зависи од средине гдје зивис.

Name

Пензионер

02.08.2021 08:27

Чуј, ајмо клати.... То бих за озбиљног судију био знак за унапред спреман за убиство. Доћи са ножем на свадбу ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

02.08.2021 08:32

Нас суд ради за криминалце убице дилере ако си постен цовјек најебао си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

02.08.2021 08:40

Велика срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед

02.08.2021 08:52

Прави злочинци су тужилац који је дао квалификацију дјела и пустио убицу да се брани са слободе, као и судија који је прошле године пресудио. Судију не може нико гањати због пресуде, али виши тужилац може пооштрити сваку мјеру нижег! Баш да видимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

02.08.2021 09:06

Само на дрзавно тузилаштво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баки

02.08.2021 09:06

Шта очекивати од друштва којем је срамота све што је нормално!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

02.08.2021 09:58

Сад мало загањати ове хероје 25 на 1 па да видимо ста це суд реци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

02.08.2021 10:07

Ови неће да кажњавају ове дивљаке и извршиоце оваквих тешких дјела а Инцко каже да се иде у затвор због негирања злочина! Који су бољи,наши или ови Инцкови закони?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

02.08.2021 10:12

Легализовати носење орузја, уз добру и колико је могуце контролу, приликом подносења захтјева (психолог, психијатар и остало). Па када се овако залети "цопор лесинара" на појединца, да мозе цовјек и да има веце сансе - да се брани. И када у самоодбрани, "присарафис" пар комада једноме медју оци, да не одговарас кривицно. Па нека онда "кољу". А и нека онда сваки "цопор", када позели овако кренути на "самотњака", размисља имас ли ти ста "испод капута".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасоје

02.08.2021 10:42

Већа количина алкохола на примитиван склоп и ето епилога. Још им судија подари крила за следећу ,,акцију,,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогсон

02.08.2021 10:43

То су звијери то нису људи ,такви требају бити иза ресетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мржња прма БиХ

02.08.2021 10:54

ће нас уништити, буквално. Данас нас у ент РС има 700 000 -800 000 а не 1,5 милиона. Убијамо се међусобно лијечећи фрустрације због Бошњака. Онда се чудимо што нас је све мање и мање сваким даном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

02.08.2021 13:30

Овом нецовјеку Кондићу доживотно забранити рад у јавним институцијама а онима који су помагали дивљацима у прикривању трагова(сакрили нож) треба исто третирати као саучеснике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган сдс

02.08.2021 15:33

Треба се скупити двојица,тројица момака па изударати мајмуне,до посрања, нема другог ријесења, јер ни полиција ни тужилаштво не ради свој посао и онда кад ми неко каже не можеш ти дијелити правду. Зар није жалосно да таква стока попут њих тројице осакате недужне људе и слободно хода градом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

08.08.2021 08:20

Полиција убице приведе а тузиластво их саслуса и пусти да се бране са слободе,па то се стварно треба запитати ста се десава са Б.луком.Јели требају Андјело Милетиц и остали некога недузног буквално да лисе зивота па да би се несто подузело.

ОДГОВОРИТЕ