Измјешта се цијело насеље у Србији због рудника?

Становници Кривеља изразили су жељу да се цело насељено место - измести.

Србија 31.07.2021 | 15:41
Измјешта се цијело насеље у Србији због рудника?

Помоћник министарке рударства и енергетике, Дејан Милијановић, рекао је данас после збора мештана Кривеља, да Министарство рударства и енергетике подржава поменути захтев мештана за измештањем целог насељеног места због рударских активности, као и да је важно да се ово питање не злоупотребљава у политичке сврхе.

“Као представници Министарства данас смо у Бору на захтев мештана Кривеља, који су Министарству изложили свој захтев да се измести цело насељено место, а не само један део. Сада са Градом Бором и компанијом 'Зиђин копер' радимо на томе да тај проблем решимо на начин којим ће бити пре свега задовољни мештани Великог Кривеља”, рекао је Милијановић, саопштило је Министарство.

Додао је да је њихов задатак да људи у Бору живе у бољим условима, са здравијом животном средином, а да се рударске активности несметано одвијају, у складу са свим одобрењима и законским прописима.

Зиђин открио када ће грађани Бора почети да удишу здрав ваздух

“Нажалост, има и неких странака из опозиције које покушавају да ово животно питање за људе у Кривељу искористе у политичке сврхе, да покушају да створе слику како је неко дошао из чиста мира да исељава људе, као што су некада говорили како РТБ Бор треба затворити и да није важно да ли ће компанија опстати или не. На срећу грађана Бора, компанија је опстала, данас је највећи извозник и запошљава више од 5.700 радника”, додао је он.

Према његовим речима, отварањем новог рудника "Чукару Пеки" створиће се још боља перспектива да се повећа производња, те запосли више људи.

Сазнајемо: Ево како ће изгледати први одрживи рудник у Србији и колики ће му бити животни век

"И све то уз боље услове за живот и већу заштиту животне средине, коју ће обезбедити завршетак топионице и највиши еколошки стандарди који ће се примењивати у новом руднику", закључио је.

(Б92)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нема одустајања

31.07.2021 17:02

Приватно, путник Смит це бити нарањен и напојен код Додика у БЛ, и да се види које га добро или ста друго нанијело овамо. Позивница Смиту од стране председнице Цвијановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.07.2021 18:24

Б.Лука-Бор???

Name

израелац

31.07.2021 17:21

аха хоће они дати милиарде евра и направити нови град само за мјештане... како да не.. има да их потрују то им јефтиније

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

31.07.2021 17:31

Измјешта се цијела Србија. Једно село више - мање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

31.07.2021 17:45

Ту се цитаво село слози. И код нас су некада слагало цитаво село али профит госп градонацелнику нијр одговарао. Нека тако и треба нек други уци од вас. Ми нецемо захваљујуци влади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг

31.07.2021 19:28

Паметни људи! Неће да их трују. Нек’ људима купе нове куће и имања..

Name

Ос

01.08.2021 00:18

Па нама су причали да то није ништа отровно, кажу као кад ореш њиву.

ОДГОВОРИТЕ