Izmješta se cijelo naselje u Srbiji zbog rudnika?

Stanovnici Krivelja izrazili su želju da se celo naseljeno mesto - izmesti.

Srbija 31.07.2021 | 15:41
Izmješta se cijelo naselje u Srbiji zbog rudnika?

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike, Dejan Milijanović, rekao je danas posle zbora meštana Krivelja, da Ministarstvo rudarstva i energetike podržava pomenuti zahtev meštana za izmeštanjem celog naseljenog mesta zbog rudarskih aktivnosti, kao i da je važno da se ovo pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe.

“Kao predstavnici Ministarstva danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja, koji su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom 'Ziđin koper' radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja”, rekao je Milijanović, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da je njihov zadatak da ljudi u Boru žive u boljim uslovima, sa zdravijom životnom sredinom, a da se rudarske aktivnosti nesmetano odvijaju, u skladu sa svim odobrenjima i zakonskim propisima.

Ziđin otkrio kada će građani Bora početi da udišu zdrav vazduh

“Nažalost, ima i nekih stranaka iz opozicije koje pokušavaju da ovo životno pitanje za ljude u Krivelju iskoriste u političke svrhe, da pokušaju da stvore sliku kako je neko došao iz čista mira da iseljava ljude, kao što su nekada govorili kako RTB Bor treba zatvoriti i da nije važno da li će kompanija opstati ili ne. Na sreću građana Bora, kompanija je opstala, danas je najveći izvoznik i zapošljava više od 5.700 radnika”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, otvaranjem novog rudnika "Čukaru Peki" stvoriće se još bolja perspektiva da se poveća proizvodnja, te zaposli više ljudi.

Saznajemo: Evo kako će izgledati prvi održivi rudnik u Srbiji i koliki će mu biti životni vek

"I sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku", zaključio je.

(B92)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nema odustajanja

31.07.2021 17:02

Privatno, putnik Smit ce biti naranjen i napojen kod Dodika u BL, i da se vidi koje ga dobro ili sta drugo nanijelo ovamo. Pozivnica Smitu od strane predsednice Cvijanovic.

ODGOVORITE
Name

re

31.07.2021 18:24

B.Luka-Bor???

Name

izraelac

31.07.2021 17:21

aha hoće oni dati miliarde evra i napraviti novi grad samo za mještane... kako da ne.. ima da ih potruju to im jeftinije

ODGOVORITE
Name

Advokat

31.07.2021 17:31

Izmješta se cijela Srbija. Jedno selo više - manje

ODGOVORITE
Name

Svaka cast

31.07.2021 17:45

Tu se citavo selo slozi. I kod nas su nekada slagalo citavo selo ali profit gosp gradonacelniku nijr odgovarao. Neka tako i treba nek drugi uci od vas. Mi necemo zahvaljujuci vladi

ODGOVORITE
Name

Mg

31.07.2021 19:28

Pametni ljudi! Neće da ih truju. Nek’ ljudima kupe nove kuće i imanja..

Name

Os

01.08.2021 00:18

Pa nama su pričali da to nije ništa otrovno, kažu kao kad oreš njivu.

ODGOVORITE