Јовановић пуштен из притвора након плаћања кауције

Ристо Јовановић из Подгорице, који је ухапшен на Газиместану због наводног "изазивања раздора и нетрпељивости", пуштен је из притвора након плаћања кауције.

Србија 21.07.2021 | 21:20
Јовановић пуштен из притвора након плаћања кауције

Суд је раније данас Риста Јовановића осудио на шест месеци затвора.

Истовремено, суд је објавио да може да прихвати замену казне затвора за новчану у износу од 6.700 евра и забрану уласка на Косово и Метохију у наредних пет година, што су одбрана, Јовановић и његова породица прихватили, пренео је РТС.

У одлуци је наведено да је Јовановић имао "намеру да изазове раздор и нетрпељивост" између етничких заједница током обележавања Видовдана на Газиместану.

Демократски фронт потврдио је да ће платити кауцију у износу од 6.700 евра за ослобађање Јовановића.

На друштвеним мрежама појавила се информација да је кауцију заправо платила сестра Јовановића.

Ристо Јовановић из Подгорице ухапшен је током прославе Видовдана на Газиместану, пошто је указао полицији, која је грађанима одузимала српска обележја, да немају потребе да претресају монахињу.

Припадници специјалне полиције одвели су га са капије улаза у двориште споменика на Газиместану, убацили у возило полиције и, уз пратњу, удаљили се према Приштини.

Једномесечни притвор одређен му је неколико дана касније, а суђење је заказано по хитном поступку.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гази гази!

21.07.2021 19:57

Тако се то ради! Па опет нека их неке веље невоље из пуке фрустрације масакрирарју јер нису испунили задатак! То, Албанци! Нисте као глупе Бошње!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

22.07.2021 05:41

Нису само су глупљи и заостали на истом нивоу као и тзв. Бошњаци.

Name

Ре

22.07.2021 05:57

Свака част мајсторе кад у ову причу убаци Вељу Невољу. Ал нема везе, битно је да је Србин И да можеш истрести мржњу, макар И преко портала. Иди лијеци се човјече.

Name

И шта сада

21.07.2021 20:43

Све је ово нормално за западни свет јер ради се о Србину а да ово ураде њиховом градјанину скочили би сви на ноге. Лицемјери смрдљиви и глумци демократије.

ОДГОВОРИТЕ