Jovanović pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije

Risto Jovanović iz Podgorice, koji je uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog "izazivanja razdora i netrpeljivosti", pušten je iz pritvora nakon plaćanja kaucije.

Srbija 21.07.2021 | 21:20
Jovanović pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije

Sud je ranije danas Rista Jovanovića osudio na šest meseci zatvora.

Istovremeno, sud je objavio da može da prihvati zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili, preneo je RTS.

U odluci je navedeno da je Jovanović imao "nameru da izazove razdor i netrpeljivost" između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Demokratski front potvrdio je da će platiti kauciju u iznosu od 6.700 evra za oslobađanje Jovanovića.

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je kauciju zapravo platila sestra Jovanovića.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini.

Jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gazi gazi!

21.07.2021 19:57

Tako se to radi! Pa opet neka ih neke velje nevolje iz puke frustracije masakrirarju jer nisu ispunili zadatak! To, Albanci! Niste kao glupe Bošnje!

ODGOVORITE
Name

Драшко

22.07.2021 05:41

Нису само су глупљи и заостали на истом нивоу као и тзв. Бошњаци.

Name

Re

22.07.2021 05:57

Svaka čast majstore kad u ovu priču ubaci Velju Nevolju. Al nema veze, bitno je da je Srbin I da možeš istresti mržnju, makar I preko portala. Idi lijeci se čovječe.

Name

I šta sada

21.07.2021 20:43

Sve je ovo normalno za zapadni svet jer radi se o Srbinu a da ovo urade njihovom gradjaninu skočili bi svi na noge. Licemjeri smrdljivi i glumci demokratije.

ODGOVORITE