Тропиц дарује породиље и бебе у оквиру пројекта Вратиле се роде

Вратиле се роде, пројекат трговачког ланца Тропиц, симболично је започео првим даном прољећа 2021. године, а за циљ има даривање породиља и беба рођених у Градишци и Добоју. У сарадњи са ЈЗУ Болница Градишка и ЈЗУ Болница „Свети апостол Лука” Добој те уз подршку коју су пружили брендови Виолета, ХиПП и Јохнсон’с, Тропиц је до сада обрадовао око 500 породица.

Република Српска 21.07.2021 | 14:56
Тропиц дарује породиље и бебе у оквиру пројекта Вратиле се роде

У сарадњи са ЈЗУ Болница Градишка и ЈЗУ Болница „Свети апостол Лука” Добој те уз подршку коју су пружили брендови Виолета, ХиПП и Јохнсон’с, Тропиц је до сада обрадовао око 500 породица.

„Пројекат Вратиле се роде у нашој установи је, међу особљем гинеколошко-акушерског одјељења, изазвао огромне симпатије. Све породиље са радошћу прихватају пројекат и он несумњиво представља економску подршку родитељима, али и психолошку, јер се на овај начин показује и брига заједнице за побољшање наталитета,” саопштио је др Дејан Гвозден, специјалиста и начелник одјела гинекологије и акушерства у ЈЗУ Болница Градишка.

Пројекат је претходних година реализован на подручју општине Бања Лука, у сарадњи са Универзитетским клиничким центром Републике Српске, у оквиру којег је даровано неколико хиљада породица.

„Како је реализација пројекта претходних година изазвала мноштво позитивних реакција, одлучили смо да у овој години исти реализујемо и у Добоју и Градишци. Оно што нам је посебно драго јесте и чињеница да је пројекат попримио регионални карактер, с обзиром на то да се у болницама у Градишци и Добоју порађају труднице и из других градова и општина, а сви они добијају наше поклон пакете.

Наша компанија пружањем подршке различитим пројектима брине о трудницама и мајкама, као и женама које су на путу да то постану, те о бебама. Захваљујући подршци наших партнера, брендовима Виолета, ХиПП и Јохнсон’с, овај знак пажње употпуниће први период живота дарованих породица и њихових принова", навела је Александра Марковић, портпарол домаћег трговачког ланца Тропиц.

Планирано трајање пројекта је до краја текуће године, а очекује се да ће пројектом бити обухваћено преко 1 000 породица. 

Позитивне реакције нису изостале ни у болници „Свети апостол Лука“ у Добоју.

Како наводи докторица Гордана Средановић, начелница службе за гинекологију и акушерство „породиље су срећне и задовољне чињеницом да је неко исказао жељу да на неки начин укаже пажњу и награди оне које су се у овом периоду порађале. Сво особље одјељења се осјећа као члан велике Тропиц породице.“

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар