Tropic daruje porodilje i bebe u okviru projekta Vratile se rode

Vratile se rode, projekat trgovačkog lanca Tropic, simbolično je započeo prvim danom proljeća 2021. godine, a za cilj ima darivanje porodilja i beba rođenih u Gradišci i Doboju. U saradnji sa JZU Bolnica Gradiška i JZU Bolnica „Sveti apostol Luka” Doboj te uz podršku koju su pružili brendovi Violeta, HiPP i Johnson’s, Tropic je do sada obradovao oko 500 porodica.

Republika Srpska 21.07.2021 | 14:56
Tropic daruje porodilje i bebe u okviru projekta Vratile se rode

U saradnji sa JZU Bolnica Gradiška i JZU Bolnica „Sveti apostol Luka” Doboj te uz podršku koju su pružili brendovi Violeta, HiPP i Johnson’s, Tropic je do sada obradovao oko 500 porodica.

„Projekat Vratile se rode u našoj ustanovi je, među osobljem ginekološko-akušerskog odjeljenja, izazvao ogromne simpatije. Sve porodilje sa radošću prihvataju projekat i on nesumnjivo predstavlja ekonomsku podršku roditeljima, ali i psihološku, jer se na ovaj način pokazuje i briga zajednice za poboljšanje nataliteta,” saopštio je dr Dejan Gvozden, specijalista i načelnik odjela ginekologije i akušerstva u JZU Bolnica Gradiška.

Projekat je prethodnih godina realizovan na području opštine Banja Luka, u saradnji sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, u okviru kojeg je darovano nekoliko hiljada porodica.

„Kako je realizacija projekta prethodnih godina izazvala mnoštvo pozitivnih reakcija, odlučili smo da u ovoj godini isti realizujemo i u Doboju i Gradišci. Ono što nam je posebno drago jeste i činjenica da je projekat poprimio regionalni karakter, s obzirom na to da se u bolnicama u Gradišci i Doboju porađaju trudnice i iz drugih gradova i opština, a svi oni dobijaju naše poklon pakete.

Naša kompanija pružanjem podrške različitim projektima brine o trudnicama i majkama, kao i ženama koje su na putu da to postanu, te o bebama. Zahvaljujući podršci naših partnera, brendovima Violeta, HiPP i Johnson’s, ovaj znak pažnje upotpuniće prvi period života darovanih porodica i njihovih prinova", navela je Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca Tropic.

Planirano trajanje projekta je do kraja tekuće godine, a očekuje se da će projektom biti obuhvaćeno preko 1 000 porodica. 

Pozitivne reakcije nisu izostale ni u bolnici „Sveti apostol Luka“ u Doboju.

Kako navodi doktorica Gordana Sredanović, načelnica službe za ginekologiju i akušerstvo „porodilje su srećne i zadovoljne činjenicom da je neko iskazao želju da na neki način ukaže pažnju i nagradi one koje su se u ovom periodu porađale. Svo osoblje odjeljenja se osjeća kao član velike Tropic porodice.“

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar