БиХ одобрен извоз говеђег меса у Уједињене Емирате

БиХ је одобрен извоз меса говеда у Уједињене Арапске Емирате, потврдио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, те додао да отварање новог тржишта значи нову шансу за развој и унапређење како примарне производње, тако и прерађивачких капацитета из Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

Босна и Херцеговина 16.07.2021 | 12:06
БиХ одобрен извоз говеђег меса у Уједињене Емирате

Кошарац је рекао да је извоз говеђег меса из БиХ у Уједињене Арапске Емирате одобрен након што су усаглашени ветеринарско-здравствени сертификати између двије земље, те да је привредним субјектима из БиХ одобрен извоз од надлежних институција из Емирата, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа.

Према његовим ријечима, досадашњи напори Министарства и Канцеларије за ветеринарство БиХ уродили су плодом и резултирали позитивним исходом за домаћи пољопривредни сектор.

"Канцеларија за ветеринарство задужена је да, у складу са усаглашеним ветеринарско-здравственим сертификатима, покрене неопходне активности како би компаније одобрене за извоз, тај посао могле неометано да врше", нагласио је Кошарац, након састанка са директором Канцеларије Сашом Бошковићем.

Он је рекао да Министарство спољне трговине спроводи континуиране активности на отварању нових тржишта, са циљем заштите и унапређења домаће производње, те развоја пољопривредног сектора.

"С тим у вези, желим нагласити да смо у завршној фази усаглашавања ветеринарско-здравствених сертификата са Израелом, тако да ускоро очекујемо отварање овог тржишта за наше произвођаче. Наш приоритет је европско тржиште са 500 милиона потенцијалних потрошача, али и тржишта Русије, Кине, Малезије, Кувајта и Саудијске Арабије, посебно када је ријеч о извозу црвеног и меса перади, рибе, млијека и млијечних производа", истакао је Кошарац. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мрква

16.07.2021 10:51

Извозимо Насе квалитетно месо а увозимо СМЕТЉЕ из Аргентине, Бразила итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто не извозимо

16.07.2021 12:38

У Европу него увозимо канц ерогено смеце сто није ни за куцне љубимце? Сто извозимо на исток а са запада увозимо само изопацене вриједности и дугове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

16.07.2021 15:42

Брави,санса за младе људе да остану на своме а не да буду робље по Европи. Треба пуно оваквих санси ,окренути се раду у својој земљи и бити газда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

16.07.2021 15:58

Куд не договорите раније, пропаде онолико рибе. Како би то швабо продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.07.2021 03:21

И трзисте Катар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиски ЕУ

17.07.2021 21:43

Ево све смо близе Блиском ЕУ и јос се хвалимо тиме!?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КМЕТ СИМАН

17.07.2021 22:01

Јес овај кошарац способан он ће извозити за европу, русију, арапе, малезију и шта још наброја а има 13 крава и 15 коња црвеног меса а рибу ће ваљда извести ону из оног рибњака ђе су поцркале ја што нас зајебавају свака им част, живио друг кошпанац, пардон кокошињац, пардон кокошарац

ОДГОВОРИТЕ