Због корупције нема нових фабрика у Републици Српској

„И Жељка Цвијановић и Милорад Додик се у последње вријеме жале да нема инвестиција у Републици Српској, али се не питају зашто се у Србији сваки дан отвара нова фабрика, а у Републици Српској није отворена ниједна у задњих 15 година, колико траје њихова власт“, каже Црнадак. 

Република Српска 16.07.2021 | 11:08
Због корупције нема нових фабрика у Републици Српској

„Република Српска је данас угрожена више него икада у послијератном периоду, јер је корупција нагриза са свих страна и све битне институције система су потпуно под контролом СНСД-а и појединаца из структура власти“, рекао је потпредсједник ПДП-а и посланик те странке Игор Црнадак. 

Црнадак каже да је данас највећа опасност по опстанак и развој Републике Српске дубинска корупција у свим дијеловима њеног друштва и успостављени канали извлачења јавног новца у приватне џепове, који ескалирају у последње вријеме, попут случаја зграде УИО и бројних милионских намјештених тендера.

„И Жељка Цвијановић и Милорад Додик се у последње вријеме жале да нема инвестиција у Републици Српској, али се не питају зашто се у Србији сваки дан отвара нова фабрика, а у Републици Српској није отворена ниједна у задњих 15 година, колико траје њихова власт“, каже Црнадак. 

Он додаје да код нас нема нових фабрика зато што инвеститори бјеже од корупције, криминала, кумовских веза, окупираних институција и других опасности које њихов бизнис чекају у Републици Српској.

„Зато ће главни стуб програма који ће ПДП представити на Сабору у октобру, поред еконимије, бити борба против корупције и организованог криминала, јер се наше друштво мора очистити од корупције и имиџа недемократског режима у којем се за све пита један човјек“, истиче Црнадак. 

Црнадак додаје да се у Народној скупштини Републике Српске треба усвојити резолуција којом би борба против корупције била дефинисана као питање националне безбједности Републике Српске и као питање од главног значаја за економски, привредни, демографски и морални развој Републике Српске.

„Народ мора знати да нова власт у Републици Српској неће правити компромисе, да ће сви токови новца великих тендера бити истражени и да ће се велики дио покраденог новца вратити у буџет Републике Српске. Закон о незастарјевању кривичних дјела у којима су проневјерена јавна средства, измјене закона којим ће се дати већи степен заштите и погодности свједоцима сарадницима и друга слична законска рјешења створиће нови оквир и нову атмосферу снажне политичке воље да се огромна корупција у Републици Српској  разбије и да се на тај начин заустави одлазак људи, врати повјерење у институције и врати нада да Република Српска може бити угодно мјесто за живот свих, а не само неколико породица“, каже Црнадак. 

Он истиче да се тако најбоље брани Република Српска, концептом бруталне борбе против корупције и изградњом амбијента за здрав бизнис, за пословно окружење које привлачи инвестиције из иностранства и ствара шансе за сваког човјека подједнако.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Мики

16.07.2021 09:24

Све тацно,потписујем све, али. ...ајд ти нама рwци како цес ти привуци инвестиције и направити АМБИЈЕНТ(политицка флоскула) за привлацење. Имао си бутик и пропао. Могуце је све, ал ти ниси тај који то умије, искрено..

ОДГОВОРИТЕ
Name

реаговање јавности

16.07.2021 09:33

Због Додикове и Иванићеве приватизације нема нових фабрика. ЗБог давања рудника Станари страној фирми иза које стоје домаћи криминалци нема нових фабрика.

Name

ре

16.07.2021 10:06

Дозволи сте им као опозиција да растуре сва предузећа и задуже милијарде да дрмају за свој интерес свих ових година у РС.

Name

Гиле

16.07.2021 12:53

У последњих 15 година пробао сам у РС да доведем 5 великих свјетских инведтитора и ни један пут нидам успио. Јер, нисам пристајао на ИМТ.

Name

ре гиле

16.07.2021 13:45

Ста је теби додји себи.

Name

Ре

16.07.2021 17:26

Па ви у секунди окренете тезу. Као да је опозиција била одговорна за стање и доносила одлуке. Неће то проћи тако нигдје.

Name

Ре Гиле

17.07.2021 07:10

Запамти и објави имена тих злоцинаца, који спрецавају развој друства ако нема за њих лицно да се уграде. Све такве треба казњавати и јавно именовати.

Name

МИЛОРАД

16.07.2021 09:41

Јавна је тајна и општепозната чињеница да већина, како домаћих, тако и страних потенцијалних инвеститора одустане од улагања у отварање нових производних погона из једног пртостог разлога : све и један начелник/градоначелник у РС којему се исти улагачи обрате траже од њих "пинку", и то велике и значајне девизне новчане суме да би уопште разговарали на ту тему, а да би добили дозовлу, морају то "масно" платити унапријед, а највећи дио рог колача иде лично госп.Додику, то народ мора знати и зато нема нових фабрика у РС-у нити ће их ускоро бити док год је Додик на власти и његови колаборационисти из власти !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милорад

16.07.2021 11:20

Све у сваком слову је истина. Јуче сам био у Сарајеву са привредником из Словеније. Фирма ми је у центру Сарајева. Имао је намјеру отворити фирму у Источном Сарајеву али због енормно високог рекета отисао је у Федерацију БиХ. Толико о нашим моћницима.

Name

Ре

17.07.2021 07:12

Па то су злоцинци који тако раде. Злоцинци према народу, издајници, профитери. Објевљујте јавно имена њихова.

Name

Зоран

16.07.2021 09:42

Па сачекајте мало док испуне обећања Драшко у БЛ И Петровић у БН. Фабрике су обећане, надам се да неце бити као обећање Милицевица у Теслићу пре 6 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зоран

16.07.2021 12:41

Тек након 4 године мандата без опструкције од стране владајуће већине СНСД-а се могу очекивати промјене. Сама функција градоначелника без подршке скупштинске већине и нема неку моћ да направи конкретне потезе. И даље СНСД са сателитима кочи сваки промил напретка Р.Српске. дудуцима одговара ова мутна вода јер су паразити, а не радници

Name

Ре

16.07.2021 12:52

Трци дјајицу по поклон.

Name

Стварност

16.07.2021 09:52

Овдје и они који раде, не раде по закону, пошто приликом отварања фирми сви се уграде. Радници су робови. Све ви то знате и сви сте исти. Само причате упразно. Народ је више сит ваших лажи и превара. Ријетко ко је овдје привредник, све шљамови који за кратко вријеме уз помоћ институција постају милионери. Благо оном ко је отишао са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

16.07.2021 09:59

Како не схватате да они неце нове инвестиције,они хоце да је све "њихово".

ОДГОВОРИТЕ
Name

михаил

16.07.2021 10:31

Додик је у свакој опстини и њеним институцијама направио мале додике Сви имају наредбу :пљацкај , пустоси; јеби; али донеси проценат .Владаце као и Турци сто су уколико се народ не подигне.Дјилас је Вуцицу лопуза која је опљацкала 600 милиона еура а Додик који је милијарде опљацкао од Вуцица добија орден заслуга за српство.Не мари Вуциц то сто је Додик продао Јасеновацку градју, предао Брцко, војску ,полицију, опљацкао народ приватизовао институције, пренео надлезности усвојио закон о локалној самоуправи по коме запосленост муслимана у РС-у мора да буде према попису из 91 Сада муслимани долазе из Сарајева,Тузле,Зенице итд да би радили у Зворнику у коме Зворницани на Бироу .То је народ којим је турска владала 500 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

16.07.2021 11:30

Прво 100% оцисти криминал и корупција а онда сви народ мора радити борба напријед имат це све за будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

16.07.2021 11:41

како видим,Федерација се ломи од страних инвестиција и улагања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

16.07.2021 13:05

Наравно, цак запосљавамо и људе из РСа

Name

Томо

16.07.2021 11:53

Ви би до сада отворили вец неколико фабрика у БЛ,али је проблем сто немате скупстинске вецине? Прица за наивне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игоре

16.07.2021 12:07

Паметнији си када ћутиш. А можда је и то дискутабилно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Игор

16.07.2021 16:48

Свака част.Сами блебеће.

Name

Мирко

16.07.2021 14:31

А, и ти си их пуно отворио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

16.07.2021 15:45

Ко це улагати гдје нема дрзаве,пријете отцјепљењем и ратом. Ту улазе сами дијаспора коју боли срце сваки пута када додје у Босну,кад просетају својим градом,упале тв и цују политицаре,кад оду у неку установу или доктору и сви само цекају еуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Због оволике корупције

17.07.2021 07:05

нема ницега, нема клима у амбулантама и болесницким собама, мале су плате и пензије, народ одлази и годинама нико не реагује…. тако је унистена Република Српска и БиХ

ОДГОВОРИТЕ