Zbog korupcije nema novih fabrika u Republici Srpskoj

„I Željka Cvijanović i Milorad Dodik se u poslednje vrijeme žale da nema investicija u Republici Srpskoj, ali se ne pitaju zašto se u Srbiji svaki dan otvara nova fabrika, a u Republici Srpskoj nije otvorena nijedna u zadnjih 15 godina, koliko traje njihova vlast“, kaže Crnadak. 

Republika Srpska 16.07.2021 | 11:08
Zbog korupcije nema novih fabrika u Republici Srpskoj

„Republika Srpska je danas ugrožena više nego ikada u poslijeratnom periodu, jer je korupcija nagriza sa svih strana i sve bitne institucije sistema su potpuno pod kontrolom SNSD-a i pojedinaca iz struktura vlasti“, rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik te stranke Igor Crnadak. 

Crnadak kaže da je danas najveća opasnost po opstanak i razvoj Republike Srpske dubinska korupcija u svim dijelovima njenog društva i uspostavljeni kanali izvlačenja javnog novca u privatne džepove, koji eskaliraju u poslednje vrijeme, poput slučaja zgrade UIO i brojnih milionskih namještenih tendera.

„I Željka Cvijanović i Milorad Dodik se u poslednje vrijeme žale da nema investicija u Republici Srpskoj, ali se ne pitaju zašto se u Srbiji svaki dan otvara nova fabrika, a u Republici Srpskoj nije otvorena nijedna u zadnjih 15 godina, koliko traje njihova vlast“, kaže Crnadak. 

On dodaje da kod nas nema novih fabrika zato što investitori bježe od korupcije, kriminala, kumovskih veza, okupiranih institucija i drugih opasnosti koje njihov biznis čekaju u Republici Srpskoj.

„Zato će glavni stub programa koji će PDP predstaviti na Saboru u oktobru, pored ekonimije, biti borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer se naše društvo mora očistiti od korupcije i imidža nedemokratskog režima u kojem se za sve pita jedan čovjek“, ističe Crnadak. 

Crnadak dodaje da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske treba usvojiti rezolucija kojom bi borba protiv korupcije bila definisana kao pitanje nacionalne bezbjednosti Republike Srpske i kao pitanje od glavnog značaja za ekonomski, privredni, demografski i moralni razvoj Republike Srpske.

„Narod mora znati da nova vlast u Republici Srpskoj neće praviti kompromise, da će svi tokovi novca velikih tendera biti istraženi i da će se veliki dio pokradenog novca vratiti u budžet Republike Srpske. Zakon o nezastarjevanju krivičnih djela u kojima su pronevjerena javna sredstva, izmjene zakona kojim će se dati veći stepen zaštite i pogodnosti svjedocima saradnicima i druga slična zakonska rješenja stvoriće novi okvir i novu atmosferu snažne političke volje da se ogromna korupcija u Republici Srpskoj  razbije i da se na taj način zaustavi odlazak ljudi, vrati povjerenje u institucije i vrati nada da Republika Srpska može biti ugodno mjesto za život svih, a ne samo nekoliko porodica“, kaže Crnadak. 

On ističe da se tako najbolje brani Republika Srpska, konceptom brutalne borbe protiv korupcije i izgradnjom ambijenta za zdrav biznis, za poslovno okruženje koje privlači investicije iz inostranstva i stvara šanse za svakog čovjeka podjednako.

(BN)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Miki

16.07.2021 09:24

Sve tacno,potpisujem sve, ali. ...ajd ti nama rwci kako ces ti privuci investicije i napraviti AMBIJENT(politicka floskula) za privlacenje. Imao si butik i propao. Moguce je sve, al ti nisi taj koji to umije, iskreno..

ODGOVORITE
Name

reagovanje javnosti

16.07.2021 09:33

Zbog Dodikove i Ivanićeve privatizacije nema novih fabrika. ZBog davanja rudnika Stanari stranoj firmi iza koje stoje domaći kriminalci nema novih fabrika.

Name

re

16.07.2021 10:06

Dozvoli ste im kao opozicija da rasture sva preduzeća i zaduže milijarde da drmaju za svoj interes svih ovih godina u RS.

Name

Gile

16.07.2021 12:53

U poslednjih 15 godina probao sam u RS da dovedem 5 velikih svjetskih invedtitora i ni jedan put nidam uspio. Jer, nisam pristajao na IMT.

Name

re gile

16.07.2021 13:45

Sta je tebi dodji sebi.

Name

Re

16.07.2021 17:26

Pa vi u sekundi okrenete tezu. Kao da je opozicija bila odgovorna za stanje i donosila odluke. Neće to proći tako nigdje.

Name

Re Gile

17.07.2021 07:10

Zapamti i objavi imena tih zlocinaca, koji sprecavaju razvoj drustva ako nema za njih licno da se ugrade. Sve takve treba kaznjavati i javno imenovati.

Name

MILORAD

16.07.2021 09:41

Javna je tajna i opštepoznata činjenica da većina, kako domaćih, tako i stranih potencijalnih investitora odustane od ulaganja u otvaranje novih proizvodnih pogona iz jednog prtostog razloga : sve i jedan načelnik/gradonačelnik u RS kojemu se isti ulagači obrate traže od njih "pinku", i to velike i značajne devizne novčane sume da bi uopšte razgovarali na tu temu, a da bi dobili dozovlu, moraju to "masno" platiti unaprijed, a najveći dio rog kolača ide lično gosp.Dodiku, to narod mora znati i zato nema novih fabrika u RS-u niti će ih uskoro biti dok god je Dodik na vlasti i njegovi kolaboracionisti iz vlasti !!!

ODGOVORITE
Name

Re Milorad

16.07.2021 11:20

Sve u svakom slovu je istina. Juče sam bio u Sarajevu sa privrednikom iz Slovenije. Firma mi je u centru Sarajeva. Imao je namjeru otvoriti firmu u Istočnom Sarajevu ali zbog enormno visokog reketa otisao je u Federaciju BiH. Toliko o našim moćnicima.

Name

Re

17.07.2021 07:12

Pa to su zlocinci koji tako rade. Zlocinci prema narodu, izdajnici, profiteri. Objevljujte javno imena njihova.

Name

Zoran

16.07.2021 09:42

Pa sačekajte malo dok ispune obećanja Draško u BL I Petrović u BN. Fabrike su obećane, nadam se da nece biti kao obećanje Milicevica u Tesliću pre 6 godina.

ODGOVORITE
Name

Re Zoran

16.07.2021 12:41

Tek nakon 4 godine mandata bez opstrukcije od strane vladajuće većine SNSD-a se mogu očekivati promjene. Sama funkcija gradonačelnika bez podrške skupštinske većine i nema neku moć da napravi konkretne poteze. I dalje SNSD sa satelitima koči svaki promil napretka R.Srpske. duducima odgovara ova mutna voda jer su paraziti, a ne radnici

Name

Re

16.07.2021 12:52

Trci djajicu po poklon.

Name

Stvarnost

16.07.2021 09:52

Ovdje i oni koji rade, ne rade po zakonu, pošto prilikom otvaranja firmi svi se ugrade. Radnici su robovi. Sve vi to znate i svi ste isti. Samo pričate uprazno. Narod je više sit vaših laži i prevara. Rijetko ko je ovdje privrednik, sve šljamovi koji za kratko vrijeme uz pomoć institucija postaju milioneri. Blago onom ko je otišao sa ovih prostora.

ODGOVORITE
Name

Krle

16.07.2021 09:59

Kako ne shvatate da oni nece nove investicije,oni hoce da je sve "njihovo".

ODGOVORITE
Name

mihail

16.07.2021 10:31

Dodik je u svakoj opstini i njenim institucijama napravio male dodike Svi imaju naredbu :pljackaj , pustosi; jebi; ali donesi procenat .Vladace kao i Turci sto su ukoliko se narod ne podigne.Djilas je Vucicu lopuza koja je opljackala 600 miliona eura a Dodik koji je milijarde opljackao od Vucica dobija orden zasluga za srpstvo.Ne mari Vucic to sto je Dodik prodao Jasenovacku gradju, predao Brcko, vojsku ,policiju, opljackao narod privatizovao institucije, preneo nadleznosti usvojio zakon o lokalnoj samoupravi po kome zaposlenost muslimana u RS-u mora da bude prema popisu iz 91 Sada muslimani dolaze iz Sarajeva,Tuzle,Zenice itd da bi radili u Zvorniku u kome Zvornicani na Birou .To je narod kojim je turska vladala 500 godina

ODGOVORITE
Name

dr

16.07.2021 11:30

Prvo 100% ocisti kriminal i korupcija a onda svi narod mora raditi borba naprijed imat ce sve za buducnost.

ODGOVORITE
Name

OO7

16.07.2021 11:41

kako vidim,Federacija se lomi od stranih investicija i ulaganja.

ODGOVORITE
Name

BIH

16.07.2021 13:05

Naravno, cak zaposljavamo i ljude iz RSa

Name

Tomo

16.07.2021 11:53

Vi bi do sada otvorili vec nekoliko fabrika u BL,ali je problem sto nemate skupstinske vecine? Prica za naivne.

ODGOVORITE
Name

Igore

16.07.2021 12:07

Pametniji si kada ćutiš. A možda je i to diskutabilno

ODGOVORITE
Name

Re Igor

16.07.2021 16:48

Svaka čast.Sami blebeće.

Name

Мирко

16.07.2021 14:31

A, и ти си их пуно отворио

ODGOVORITE
Name

Bosanac

16.07.2021 15:45

Ko ce ulagati gdje nema drzave,prijete otcjepljenjem i ratom. Tu ulaze sami dijaspora koju boli srce svaki puta kada dodje u Bosnu,kad prosetaju svojim gradom,upale tv i cuju politicare,kad odu u neku ustanovu ili doktoru i svi samo cekaju eure.

ODGOVORITE
Name

Zbog ovolike korupcije

17.07.2021 07:05

nema nicega, nema klima u ambulantama i bolesnickim sobama, male su plate i penzije, narod odlazi i godinama niko ne reaguje…. tako je unistena Republika Srpska i BiH

ODGOVORITE