Власник Америчког универзитета пуштен из притвора

Оснивач и власник Америчког универзитета у Босни и Херцеговини Денис Прцић је данас пуштен из притвора те су му изречене мјере забране.

Босна и Херцеговина 15.07.2021 | 17:07
Власник Америчког универзитета пуштен из притвора

Ову информацију за Клиx.ба је потврдила његов адвокат Васвија Видовић те је истакла да му је одређен кућни притвор.

Подсјећамо, Прцић је осумњичен да је омогућио директору Обавјештајно-безбједносне агенције (ОСА) Осману Мехмедагићу незаконито стицање дипломе.

Ухапшен је 18. јуна ове године, а два дана касније му је Суд Босне и Херцеговине изрекао једномјесечни притвор.

У Сарајеву су јуче протестовали студенти споменутог универзитета јер нису добили диплому ни годину након завршетка студија.

(Клиx)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Мане

15.07.2021 15:44

Мислим да су сви власници приватних факултета заслужили робију јер су се код њих стицале све сумњиве дипломе. Какви су то факултети у којима сви пролазе а на државном нису успијевали дати ни један испит... Најгоре од свега је то да су ти студенти након дипломског почињали радити у државним институцијама. Какву то поруку држава шаље честитим ученицима....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома/недиплома

15.07.2021 17:19

Ако су људи способни и постени и обављају свој посаоцасно шта је сад проблем. Диплома се мозе стећи на основу школовања а особености тј поштење не мозе тако лахко. Колико је лопова на нивоу који имају праве диоломе али краду народ на велико.?Тито је био обични радник као и пресједник Шведске и шта фали ту.

Name

Ре

16.07.2021 08:52

Ала их Гордана ради само тако. Гдје ли је она купила дипломи и код кога је полагала то се нико не пита

Name

Ђорђе

15.07.2021 15:46

Све, осим СНСД-оваца дипломе, су копије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Артика

15.07.2021 15:50

Јел ово има везе са Америком ил га овај сељобер само назвао као Америцки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

16.07.2021 01:34

Ма, какав црни америцки универзитет. У САД их има много. Да је дио било ког америцког универзитета морао би тај у БиХ имати конкретан назив , а не само придјев " америцки". Да цовјек не повјерује ста се тамо ради .

Name

Будимо људи

15.07.2021 16:29

Па Универзитету у Бањој Луци И то дрзавни је Гори од тог приватног америцког.Политицки ректор мртвозорник Гајанин је тај ректор као И сва свита.Ректор треба бити пре свега образован,имати сједу косу,бити не политицки,не ици по своје мисљење И у седам Дана за јавности реци само двије реценице а не бити савјетник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.07.2021 07:18

Ректори све гори од горег, никад паметан и способан није био на том мјесту, политика брале, Шкрбић је ректор, Гајанин мали миш....

Name

Полуписмен

15.07.2021 18:39

Далеко смо ми од озбиљне дрзаве, тренутна политицка класа је толико запетљана у криминал и малверзације да свако сваког дрзи у саци. Народ се мора изборити с овим злом и поцети размисљати као градјани и порески обвезници, тада це се пазња усмјерити на нацин тросења насег новца и квалитети зивота, а политицаре цемо бирати да би проводили економске, здравствене, правосудне, социјалне и друге реформе. Сад их назалост не бирамо вец они бирају нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Болан небио

16.07.2021 08:46

Тај амерички универзитет болан можда није везан за САД или Цанаду,Америка је и Меxико, Цолумбија који су нама ближи по менталитету, устројству државе имају душу ко и ми,бацају смеће ђе стигну у ријеке, поред пута... гепекују се, тако да откуд ми знамо на коју Америку је мислио власник

ОДГОВОРИТЕ