Vlasnik Američkog univerziteta pušten iz pritvora

Osnivač i vlasnik Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini Denis Prcić je danas pušten iz pritvora te su mu izrečene mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 15.07.2021 | 17:07
Vlasnik Američkog univerziteta pušten iz pritvora

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila njegov advokat Vasvija Vidović te je istakla da mu je određen kućni pritvor.

Podsjećamo, Prcić je osumnjičen da je omogućio direktoru Obavještajno-bezbjednosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću nezakonito sticanje diplome.

Uhapšen je 18. juna ove godine, a dva dana kasnije mu je Sud Bosne i Hercegovine izrekao jednomjesečni pritvor.

U Sarajevu su juče protestovali studenti spomenutog univerziteta jer nisu dobili diplomu ni godinu nakon završetka studija.

(Klix)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mane

15.07.2021 15:44

Mislim da su svi vlasnici privatnih fakulteta zaslužili robiju jer su se kod njih sticale sve sumnjive diplome. Kakvi su to fakulteti u kojima svi prolaze a na državnom nisu uspijevali dati ni jedan ispit... Najgore od svega je to da su ti studenti nakon diplomskog počinjali raditi u državnim institucijama. Kakvu to poruku država šalje čestitim učenicima....

ODGOVORITE
Name

Diploma/nediploma

15.07.2021 17:19

Ako su ljudi sposobni i posteni i obavljaju svoj posaocasno šta je sad problem. Diploma se moze steći na osnovu školovanja a osobenosti tj poštenje ne moze tako lahko. Koliko je lopova na nivou koji imaju prave diolome ali kradu narod na veliko.?Tito je bio obični radnik kao i presjednik Švedske i šta fali tu.

Name

Re

16.07.2021 08:52

Ala ih Gordana radi samo tako. Gdje li je ona kupila diplomi i kod koga je polagala to se niko ne pita

Name

Đorđe

15.07.2021 15:46

Sve, osim SNSD-ovaca diplome, su kopije.

ODGOVORITE
Name

Artika

15.07.2021 15:50

Jel ovo ima veze sa Amerikom il ga ovaj seljober samo nazvao kao Americki.

ODGOVORITE
Name

Kanada

16.07.2021 01:34

Ma, kakav crni americki univerzitet. U SAD ih ima mnogo. Da je dio bilo kog americkog univerziteta morao bi taj u BiH imati konkretan naziv , a ne samo pridjev " americki". Da covjek ne povjeruje sta se tamo radi .

Name

Budimo ljudi

15.07.2021 16:29

Pa Univerzitetu u Banjoj Luci I to drzavni je Gori od tog privatnog americkog.Politicki rektor mrtvozornik Gajanin je taj rektor kao I sva svita.Rektor treba biti pre svega obrazovan,imati sjedu kosu,biti ne politicki,ne ici po svoje misljenje I u sedam Dana za javnosti reci samo dvije recenice a ne biti savjetnik.

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2021 07:18

Rektori sve gori od goreg, nikad pametan i sposoban nije bio na tom mjestu, politika brale, Škrbić je rektor, Gajanin mali miš....

Name

Polupismen

15.07.2021 18:39

Daleko smo mi od ozbiljne drzave, trenutna politicka klasa je toliko zapetljana u kriminal i malverzacije da svako svakog drzi u saci. Narod se mora izboriti s ovim zlom i poceti razmisljati kao gradjani i poreski obveznici, tada ce se paznja usmjeriti na nacin trosenja naseg novca i kvaliteti zivota, a politicare cemo birati da bi provodili ekonomske, zdravstvene, pravosudne, socijalne i druge reforme. Sad ih nazalost ne biramo vec oni biraju nas

ODGOVORITE
Name

Bolan nebio

16.07.2021 08:46

Taj američki univerzitet bolan možda nije vezan za SAD ili Canadu,Amerika je i Mexiko, Columbija koji su nama bliži po mentalitetu, ustrojstvu države imaju dušu ko i mi,bacaju smeće đe stignu u rijeke, pored puta... gepekuju se, tako da otkud mi znamo na koju Ameriku je mislio vlasnik

ODGOVORITE