Обиљежена слава Петропавловског храма у Бијељини

У присуству многобројних вјерника данас је у Храму Светих Апостола Петра и Павла у Бијељини обиљежена храмовна слава – Петровдан. Обиљежавању славе присуствовао је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Република Српска 12.07.2021 | 14:52
Обиљежена слава Петропавловског храма у Бијељини

Поводом Петровдана, крсне славе Петропавловског храма, служена је Света литургија, уприличен опход око храма, ломљење славског колача, а служен је и парастос погинулим борцима.

Старјешина Храма Светих Апостола Петра и Павла протојереј Миран Гавриловић рекао је да је Петровдан посебно свечан дан у овој парохији.

“ Као што су Свети Апостоли Петар и Павле своје таленте и своје разлике саобразили да буду у јединству, иако веома различити, И по образовању И по сталежу, они су били једно пред Богом и једно у љубави пред Богом. Тако и сви ми, без обзира на наше различитости по било ком основу, треба овога дана , а на основу овога дана и  свих дана нашега живота, да будемо хришћани. Не номинално , не на наслову, него заиста у бити и суштини да пројављујемо ту искрену љубав према свима, па ма какве разлике међу нама биле”, поручио је старјешина Петропавловског храма протојереј Миран Гавриловић.

“Велика је част када вас неко позове за кума. Кумовати једном насељу у Бијељини И цркви за мене је стварно нешто огромно”, истакао је Миленко Зекановић, овогодишњи кум славе.

Обиљежавању славе храма присуствовао је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић коме је припала част да наредне године буде кум славе.

“Данас смо се помолили Богу да у добром здрављу и срећи пребродимо сва искушења која се нађу пред нама”, рекао је градоначелник Петровић. 

Обиљежавање храмовне славе почело је дан уочи Петровдана вечерњим богослужењем, концертом Петропавловских појаца и традиционалним петровданским лилама.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Т

12.07.2021 20:26

Ради ли овај нас градоначелник шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гонг

13.07.2021 03:44

Наравно да ради, с прославе на прославу и тако редом. Шта ли само славе? Има ли иста друго осим религијских прослава и окупљања.

Name

Горан

13.07.2021 08:48

Добро досли у секуларну дрзаву.Ниси ти само градонацелник православаца,крсис устав ове земље