За убиство пунца осуђен на скоро 17 година

Кантонални суд у Новом Травнику осудио је Ћамила Хашића (27) из тог града на 16 година и осам мјесеци робије за убиство чобанина Џевада Рамуља (51), а који му је, према доступним сазнањима, био пунац.

Босна и Херцеговина 11.07.2021 | 14:04
За убиство пунца осуђен на скоро 17 година

Како је потврђено "Независним новинама", све се догађало у ноћи, 9. децембра прошле године, између 22 и 23 сата на подручју општине Нови Травник.

Према пресуди, убиство је извршено на подмукао начин, по претходном договору са Ш.Р. (15), Џевадовим сином и такође малољетним Х.Р. (15).

"По претходном договору, Ћамил Хашић и Ш.Р. су из куће Џевада Рамуља узели његову аутоматску пушку, с оквиром и муницијом, а за које су знали да их Џевад има и које су и раније користили његовим одобрењем", наводи се у пресуди.

Пушку су, додаје се, ставили у опел астру словеначких регистарских ознака, а како би обезбиједили алиби, сва тројица заједно, око 18 сати, посјетили су једну локалну породицу, која станује у њиховој близини, и гдје су се задржали до 22 сата.

"Након тога су напустили ту кућу, сјели у астру те се упутили према Џеваду Рамуљу, па су искористивши ноћне сате и смањењу видљивост, те су Ћамил Хашић и Х.Р. изишли из возила те пришли до мјеста гдје је био тор са овцама и гдје се налазила камп-кућица у којој је Џевад Радмуљ спавао", истиче се у пресуди.

Како се додаје, насилно су отворили врата камп кућице, ушли унутра, те је са раздаљине од око два метра, Ћамил Хашић испалио више хитаца у правцу чобанина који је у том моменту лежао.

Џевад Рамуљ је од повреда преминуо, након чега су се нападачи, истиче се, дали у бјекство у правцу астре у коме их је на мјесту возача чекао Џевадов син.

Упутили су се, додаје се, у правцу такозване Петрове кривине, гдје су одбацили оружје, а након тога се вратили кућама у којима живе, гдје су уклањали трагове.

Ћамилу Хашићу је за убиство досуђено 16 и по година робије, а за ношење оружја четири мјесеца, те је јединствена казна 16 година и осам мјесеци.

Подсјетимо, како је раније незванично објављено, Џевад је на рачуну имао око 100.000 КМ које би, у случају његове смрти, наслиједила породица.

Такође је незванично објављено и да је, током саслушања, полиција дошла и до признања да су Џевада покушали да отрују мишомором, с тим што му отров, осим повраћања и слабости, није произвео теже тегобе, па су се одлучили за драстичнији потез.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сарајлија

11.07.2021 13:10

Како су лијепо одгојени бас по П.С., син помагао у убиству оца, ццццццц, какви све умоболници одрастају, треба сина кастрирати да се таква лоза не сири

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес.

11.07.2021 17:37

Оваке и слицне "мангупе" треба послати у нај сиромасније земље свијета. На мукотрпан рад плацен једва један долар за дан рада. Добро израбити и пустити у кавез са змијама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

11.07.2021 17:49

Не оправдавам убиство, али није слуцајно до тога досло сигурно! Паре су вјероватно биле само један разлог, али мислим да ово није објективна прица! Фали знаци јос детаља, не би неког убио само за пар хиљада марака да није било и других проблема! Нигдје не могу процитати разлог и узрок такве одлуке!

ОДГОВОРИТЕ