Италијан изборио пласман у финале Вимблдона

Италијан Матео Беретини пласирао се у финале Вимблдона пошто је са 3:1 побиједио Пољака Хуберта Хуркача, по сетовима је било 6:3, 6:0, 6:7, 6:34.

Република Српска 09.07.2021 | 17:55
Италијан изборио пласман у финале Вимблдона

Опрезно су почели Беретини и Хуркач у првом полуфиналу Вимблдона, потом је Италијан пропустио чак три брејк лопте у трећем гему првог сета. Оба играча су успијевала сачувати свој сервис у првих шест гемова, а онда је Беретини успио да одузме сервис противнику за вођство од 4:3. До краја овог сета Пољак није успио да се врати, није освојио ниједан гем па је Беретини повео са 1:0.

Губитак првог сета како да је у потпуности пореметио Пољака који није успијевао ништа на терени, а Беретини је овај сет добио са 6:0 за само 23 минута.

За разлику од прва два, у трећем сету није виђен ниједан брејк, па се ушло у “тринаесту игру” Хуркач је сјајно отворио тај брејк, повео са 4:0, потом је имао предност од 5:1 и 6:2 што му је омогућило да без већих проблема добије овај сет и смањи на 2:1.

Четврти сет Беретини је отворио брејком, повео са 1:0 а ову предност чувао је до самог краја. Италијан је при вођству 5:3, на сервис Хуркача имао и брејк, односно меч лопту, али није успио тада да заврши меч.

Оно што није у деветом, Беретини је успио у десетом гему четвртог сета, па је изборио пласман у финале, гдје ће, надамо се, играти против Новака Ђоковића.

У другом полуфиналу Новак Ђоковић ће играти против Канађанина Дениса Шаповалова.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар