Italijan izborio plasman u finale Vimbldona

Italijan Mateo Beretini plasirao se u finale Vimbldona pošto je sa 3:1 pobijedio Poljaka Huberta Hurkača, po setovima je bilo 6:3, 6:0, 6:7, 6:34.

Republika Srpska 09.07.2021 | 17:55
Italijan izborio plasman u finale Vimbldona

Oprezno su počeli Beretini i Hurkač u prvom polufinalu Vimbldona, potom je Italijan propustio čak tri brejk lopte u trećem gemu prvog seta. Oba igrača su uspijevala sačuvati svoj servis u prvih šest gemova, a onda je Beretini uspio da oduzme servis protivniku za vođstvo od 4:3. Do kraja ovog seta Poljak nije uspio da se vrati, nije osvojio nijedan gem pa je Beretini poveo sa 1:0.

Gubitak prvog seta kako da je u potpunosti poremetio Poljaka koji nije uspijevao ništa na tereni, a Beretini je ovaj set dobio sa 6:0 za samo 23 minuta.

Za razliku od prva dva, u trećem setu nije viđen nijedan brejk, pa se ušlo u “trinaestu igru” Hurkač je sjajno otvorio taj brejk, poveo sa 4:0, potom je imao prednost od 5:1 i 6:2 što mu je omogućilo da bez većih problema dobije ovaj set i smanji na 2:1.

Četvrti set Beretini je otvorio brejkom, poveo sa 1:0 a ovu prednost čuvao je do samog kraja. Italijan je pri vođstvu 5:3, na servis Hurkača imao i brejk, odnosno meč loptu, ali nije uspio tada da završi meč.

Ono što nije u devetom, Beretini je uspio u desetom gemu četvrtog seta, pa je izborio plasman u finale, gdje će, nadamo se, igrati protiv Novaka Đokovića.

U drugom polufinalu Novak Đoković će igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar