Први прикључци на гасовод у Бијељини до новембра

Издавањем комплетиране грађевинске дозволе, којом је извршена легализација градске гасне дистрибутивне мреже у дужини од преко 300 километара, остварен је значајан корак ка почетку гасификације домаћинстава и привреде у Бијељини, закључено је на данашњем састанку градоначелника Бијељине Љубише Петровића и генералног директора „Србијагаса“ Душана Бајатовића.

Република Српска 09.07.2021 | 14:48
Први прикључци на гасовод у Бијељини до новембра

- Ово је историјски дан за Бијељину и већ до краја године можемо очекивати прве прикључке на гасну мрежу у нашем граду. Веома смо захвални „Србијагасу“ и нашој матици Србији, у коју смо непрестано загледани. Са техничким тимом „Србијагаса“ ћемо сагледати и могућности преласка система градског гријања на гас, како би повећали енергетску ефикасност и квалитет ваздуха у Бијељини - истакао је градоначелник Петровић.

Гасоводне цијеви су пречника 500 милиметара, а радни притисак у њима ће бити 75 бара. Са гасоводом „Балкански ток“ ће се спојити у Инђији, а тачка прелаза границе ће бити гранични прелаз Рача.

- Вриједност досадашњих радова на гасификацији је око 20 милиона евра, а потрудићемо се да инвестирамо још средстава у развој гасне инфраструктуре и бољи живот грађана Бијељине и Републике Српске. Бијељина ће бити први гасификован град у Републици Српској и прве прикључке очекујемо до новембра, а наставићемо изградњу гасовода до Бања Луке. Ово је гасовод свих људи који желе развој индустрије, енергетску ефикасност, очување животне средине и више инвестиција у привреду - нагласио је генерални директор Бајатовић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

незнам

09.07.2021 15:17

Имали народ пара за гас??Невјерујем спара се и на сијалицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

09.07.2021 16:28

Има ко има и коме треба ,једва цекам .

Name

Прика бн

09.07.2021 16:22

А шта је са овим гасоводом што је ишао из Лознице па преко шепка за Бијељину. Кад ће он бити готов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

10.07.2021 19:20

Овај комуниста бајатовић прича се има плату ко да је министар у Србији

ОДГОВОРИТЕ