Prvi priključci na gasovod u Bijeljini do novembra

Izdavanjem kompletirane građevinske dozvole, kojom je izvršena legalizacija gradske gasne distributivne mreže u dužini od preko 300 kilometara, ostvaren je značajan korak ka početku gasifikacije domaćinstava i privrede u Bijeljini, zaključeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića i generalnog direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića.

Republika Srpska 09.07.2021 | 14:48
Prvi priključci na gasovod u Bijeljini do novembra

- Ovo je istorijski dan za Bijeljinu i već do kraja godine možemo očekivati prve priključke na gasnu mrežu u našem gradu. Veoma smo zahvalni „Srbijagasu“ i našoj matici Srbiji, u koju smo neprestano zagledani. Sa tehničkim timom „Srbijagasa“ ćemo sagledati i mogućnosti prelaska sistema gradskog grijanja na gas, kako bi povećali energetsku efikasnost i kvalitet vazduha u Bijeljini - istakao je gradonačelnik Petrović.

Gasovodne cijevi su prečnika 500 milimetara, a radni pritisak u njima će biti 75 bara. Sa gasovodom „Balkanski tok“ će se spojiti u Inđiji, a tačka prelaza granice će biti granični prelaz Rača.

- Vrijednost dosadašnjih radova na gasifikaciji je oko 20 miliona evra, a potrudićemo se da investiramo još sredstava u razvoj gasne infrastrukture i bolji život građana Bijeljine i Republike Srpske. Bijeljina će biti prvi gasifikovan grad u Republici Srpskoj i prve priključke očekujemo do novembra, a nastavićemo izgradnju gasovoda do Banja Luke. Ovo je gasovod svih ljudi koji žele razvoj industrije, energetsku efikasnost, očuvanje životne sredine i više investicija u privredu - naglasio je generalni direktor Bajatović.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

neznam

09.07.2021 15:17

Imali narod para za gas??Nevjerujem spara se i na sijalicama.

ODGOVORITE
Name

Aaa

09.07.2021 16:28

Ima ko ima i kome treba ,jedva cekam .

Name

Prika bn

09.07.2021 16:22

A šta je sa ovim gasovodom što je išao iz Loznice pa preko šepka za Bijeljinu. Kad će on biti gotov

ODGOVORITE
Name

Savo

10.07.2021 19:20

Ovaj komunista bajatović priča se ima platu ko da je ministar u Srbiji

ODGOVORITE