Ево како је откривен делта сој у Србији 

Први оболели од делта соја короне у Србији су младић и девојка из Краљева који су се новом варијантом Цовида 19 заразили током планинарења у Русији.

Србија 06.07.2021 | 20:58
Ево како је откривен делта сој у Србији 

Младић има обострану упалу плућа због чега је пребачен на Универзитетски клинички центар у Крагујевцу, док девојка нема тешке симптоме.

Младић и девојка имају мање од 30 година, а 26. јуна су се вратили из Русије у Србију да би се 30. јуна тестирали у Краљеву, преносе медији. Већ на самом тестирању догодила се необична ситуација.

- Прво је девојка урадила антигенски тест који је одмах, моментално показао позитиван налаз. То је био чудан знак пошто се обично на резултате чека око пола сата. Зато су надлежни одмах посумњали да се ради о новом соју вируса – преносе медији.

Ни девојка ни младић који су се заразили делта сојем нису вакцинисани, а за епидемиологе у Краљеву прави је сада изазов откривање њихових контаката у граду.

- Они су боравили у граду четири дана пошто су стигли у Србији. Проблем је што се делта сој знатно брже шири и то међу младима. Тако да сада ишчекујемо да видимо да ли је делта сојем заражено и двоје новооболелих код којих је корона утврђена у понедељак у Краљеву – апострофира извор.

На срећу, и момак и девојка за сада нису животно угрожени, али са короном се никад не зна.

Подсећања ради, Министарство здравља објавило је 1. јула да је делта варијанта корона вируса откривена у Србији код два држављана наше земље, који су се недавно вратили из иностранства.

- Оба пацијента су млађе особе. Тренутно су у стабилном општем стању и нису вакцинисани. Секвенцирање је урађено у Специјалистичком ветеринарском Институту у Краљеву – објавили су у Министарству здравља.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мара

06.07.2021 19:08

Данас не смијес да касље, кисес, све је корона. ваљда је делта задња опција. Све је ово дојадило,и нема краја. Само да нас присиле на вакцину. Од које нема вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.07.2021 07:28

Поставља се логично питање, зашто би те неко присиљава на вакцину од које нема вајде и уложио силне паре за набавку исте. Ниједан глупан неби трошио паре на нешто што не ради. Умрло је превише млађих људи од короне да би неко рекао да је то лаж.

Name

Рале

07.07.2021 01:02

Опет подвала. Нису вакцинисани а били у иностранству и то у русији на планинарењу. О бозе и данасњи дане сатари ове глобалисте који нам смисљају нове подвале. За двије године када поцне да дјелује овај отров из вакцина бице нови сој да би се прикрило право дјеловање а ова делта је увертира која це се вуци до промјене у ново име алфа гама бета и тако док се не додје до златне милијарде коју је били одавно заговарао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

07.07.2021 06:01

Па да се тако брзо сири,вец би имали на хиљаде заразених данас.А несто их бе видим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

07.07.2021 10:21

Каква будалаштина, какви сојеви, тога нема уопште.

ОДГОВОРИТЕ