Дебакл кошаркаша - Србија остала без Токија!

Кошаркаши Србије нису успели да се пласирају на Олимпијске игре у Токију!

Спорт 04.07.2021 | 22:50
Дебакл кошаркаша - Србија остала без Токија!

"Орлови" су подбацили у финалу квалификационог турнира у Београду изгубивши од Италије 102:95.

Тим Игора Кокошкова је заостајао од почетка меча против шутерски расположеног ривала.

Нервоза је обузела "орлове" који су само на моменте, захваљујући тројкама Анђушића, успевали да преузму контролу, али слаба одбрана и недостатак скок-игре су онемогућили наш тим да диктира ритам.

Србија је већ у првом полувремену примила 57 поена, у наставку је заостајала и више од 20 поена и заслужено остала без визе за Токио.

Наш тим је средином треће четвртине ма - 14 пропустио прилику да ухвати прикључак, пред последњи минут су "орлови" смањили на -8, али Теодосић није успео да погоди тројку која је могла да донесе драму у Пиониру.

Најефикаснији играч у српском тиму, и једини са довољно храбрости да покуша нешто да промени када ништа не функционише био је Данило Анђушић са 27 поена.

Млади Филип Петрушев је додао 22, док је 17 убацио Огњен Добрић.

Потпуно су подбацили они од којих се највише очекивало - изморени Василије Мицић је постигао 8 поена, немоћни Бобан Марјановић 7, а потпуно индиспонирани Милош Теодосић и Немања Бјелица по 5.

Без повређеног Стефана Јовића у рустеру, Кокошков је на паркет извео исту петорку као и на старту меча са Порториком - Бјелица, Мицић, Добрић, Анђушић, Марјановић.

Ипак, није кренуло како смо желели, наши кошаркаши су исувише лако дозвољавали Италијанима улазак под обруч, а када нису успевали да поентирају под кошем, буквално су решетали са дистанце, шутем за три поена.

Осим у два наврата, када је било 2:2 и 7:7, Србија је стално јурила резултат у почетној четвртини.

Превише примљених поена, мека игра у одбрани и после десет минута Италијани су имали шест поена предности, 22:28.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дзокс

04.07.2021 21:17

Хрватски сценарио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши кошаркаш

05.07.2021 01:11

Волим кошарку, али није ми жао што смо испали са ОИ и треба. Много се данас ствари десило око екипе. Један човек је даобдозволу да у један клуб уђе прљави новац и довео једног тренера који се бахати понудама репрезентативцима. Данас је један новинар кошаркашки доносио коверте са понудама 5 милиона € Бјелици и Теодосићу за две сезоне и они одбили, па поново нове понуде за три године и 8 милиона, па хаос, па претње, па сукоб са селектором. Битан је клуб и бахати тренер са неограниченим буџетом, а ту су новинари и батинаши из криминогене средине да прете играчима. Гробари кошарке су у ексоанзији. Европа се чуди и смеје откуд новци у сиромашној Србији већи од пребогатих ЕЛ тимова. На овај новац и бахаћење само ДЕА може да прекине ово лудило.

ОДГОВОРИТЕ