Debakl košarkaša - Srbija ostala bez Tokija!

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju!

Sport 04.07.2021 | 22:50
Debakl košarkaša - Srbija ostala bez Tokija!

"Orlovi" su podbacili u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu izgubivši od Italije 102:95.

Tim Igora Kokoškova je zaostajao od početka meča protiv šuterski raspoloženog rivala.

Nervoza je obuzela "orlove" koji su samo na momente, zahvaljujući trojkama Anđušića, uspevali da preuzmu kontrolu, ali slaba odbrana i nedostatak skok-igre su onemogućili naš tim da diktira ritam.

Srbija je već u prvom poluvremenu primila 57 poena, u nastavku je zaostajala i više od 20 poena i zasluženo ostala bez vize za Tokio.

Naš tim je sredinom treće četvrtine ma - 14 propustio priliku da uhvati priključak, pred poslednji minut su "orlovi" smanjili na -8, ali Teodosić nije uspeo da pogodi trojku koja je mogla da donese dramu u Pioniru.

Najefikasniji igrač u srpskom timu, i jedini sa dovoljno hrabrosti da pokuša nešto da promeni kada ništa ne funkcioniše bio je Danilo Anđušić sa 27 poena.

Mladi Filip Petrušev je dodao 22, dok je 17 ubacio Ognjen Dobrić.

Potpuno su podbacili oni od kojih se najviše očekivalo - izmoreni Vasilije Micić je postigao 8 poena, nemoćni Boban Marjanović 7, a potpuno indisponirani Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica po 5.

Bez povređenog Stefana Jovića u rusteru, Kokoškov je na parket izveo istu petorku kao i na startu meča sa Portorikom - Bjelica, Micić, Dobrić, Anđušić, Marjanović.

Ipak, nije krenulo kako smo želeli, naši košarkaši su isuviše lako dozvoljavali Italijanima ulazak pod obruč, a kada nisu uspevali da poentiraju pod košem, bukvalno su rešetali sa distance, šutem za tri poena.

Osim u dva navrata, kada je bilo 2:2 i 7:7, Srbija je stalno jurila rezultat u početnoj četvrtini.

Previše primljenih poena, meka igra u odbrani i posle deset minuta Italijani su imali šest poena prednosti, 22:28.

(B92)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dzoks

04.07.2021 21:17

Hrvatski scenario.

ODGOVORITE
Name

Bivši košarkaš

05.07.2021 01:11

Volim košarku, ali nije mi žao što smo ispali sa OI i treba. Mnogo se danas stvari desilo oko ekipe. Jedan čovek je daobdozvolu da u jedan klub uđe prljavi novac i doveo jednog trenera koji se bahati ponudama reprezentativcima. Danas je jedan novinar košarkaški donosio koverte sa ponudama 5 miliona € Bjelici i Teodosiću za dve sezone i oni odbili, pa ponovo nove ponude za tri godine i 8 miliona, pa haos, pa pretnje, pa sukob sa selektorom. Bitan je klub i bahati trener sa neograničenim budžetom, a tu su novinari i batinaši iz kriminogene sredine da prete igračima. Grobari košarke su u eksoanziji. Evropa se čudi i smeje otkud novci u siromašnoj Srbiji veći od prebogatih EL timova. Na ovaj novac i bahaćenje samo DEA može da prekine ovo ludilo.

ODGOVORITE