Откривена спомен чесма палим борцима Војске РС

У новоизграђеном „Породичном парку“ у насељу Росуље служен је парастос и свечано је откривена спомен-чесма палим борцима Војске Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата

Република Српска 27.06.2021 | 16:36
Откривена спомен чесма палим борцима Војске РС

Делегација Града Бање Луке, коју је предводио шеф Кабинета градоначелника Владимир Грујић, положила је вијенце и одала почаст херојима, а одсад ће се уочи Видовдана на овој локацији сваке године служити парастос палим борцима.

‘’Данас смо уз присуство породица погинулих, свештенства Српске православне цркве и Градске борачке организације открили спомен-чесму палим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата и одали почаст истинским херојима’’ – рекао је шеф Кабинета градоначелника Владимир Грујић.

Како је реако Грујић, опредјељење нове градске администрације је да у наредном периоду ради, не само на култури сјећања на пале борце Војске Републике Српске који су дали животе за нашу слободу, него и да помогне њиховим породицама.

Он је истакао да је у плану покретање низа пројеката подршке овим категоријама у погледу запошљавања и стамбеног збрињавања, како би ове породице добиле заслужени статус.

Горан Шљивар из Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Града Бање Луке казао је да је ово начин којим се достојанствено, скромно и у духу православних обичаја одала почаст најбољим синовима нашег града, онима који су дали своје животе за Републику Српску.

Како је казао и сутра на Видовдан на шест градских локација биће служени парастоси за покој душе погинулих бораца.

Предсједник Мјесне борачке организације Росуље, Љубо Бајић захвалио се градоначелнику Бање Луке Драшку Станивуковићу и његовој породици на изградњи парка и спомен-чесме за 66 бораца ове мјесне заједнице, који су током протеклог рата своје животе положили и уградили их у темеље Републике Српске.

Предсједник Градске борачке организације, Горан Рогић казао је да су припадници војске и полиције Републике Српске дали огроман допринос за стварање Републике Српске, те да су на том путу многи положили своје животе.

‘’На нама остаје да их вјечно чувамо у својим мислима и тако их сачувамо од заборава. Ова спомен-чесма изграђена је у част свих хероја и позивам сву омладину да их се сјете и сачувају од заборава сваког пута када из ове чесме потекне вода – као извор живота’’ - поручио је Рогић.

Подсјећамо, „Породични парк“ и спомен-чесма палим борцима поклон су градоначелника Бање Луке и његове породице граду 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цане

27.06.2021 18:26

Не смеју "борци" бити зедни , нек пију с пипе,заслузили су вала воду дзаба...а за дан њихове "борбе" бице ту и пекара...само слане кифле и преслани переци...цена се утврдјује и зависи колики тал хоце гузоње...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.06.2021 19:11

Постујем борце свих зарацених војски. Постујем праве ратнике.. Прави борци немају окаљане руке. Пуску у руке па рокај се, па ко кога. Рат је био. Свако се срцем борио за своје. Одвратан ми је нацин на који се водио рат. Злоцини, клање, убијање цивила. Одвратни су ми они јунаци који ударају на голорук народ.. Они сто убисе заробљенике.. Сто убијају с ледја.. људе и дјецу са завезаним рукама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.06.2021 05:01

Какве то везе има са борцима Војске Републике Српске?

Name

Боље цесма

27.06.2021 19:55

И цесма је несто , него Милина обецања да це конацно дици споменик палим борцима у центруБањаЛуке...нема са борбом у рату ниста ко ни овај мој унук од три године, сем сто је радио за себе па му је свануло кад је коридор пробијен да вози робу и сврца ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заслузено

28.06.2021 05:33

Борци су сами криви за свој статус, сами су себе понизили, поклекнули, полозили орузје без борбе,... у миру, са цизмом која их је погазила, дрзи на узици, под дјоном дуги низ година. Нека они куну себе, сто преко ноци постасе млакоње, које воде најгори, пљују их и записавају, униставају, они потоњи, којих није било нигдје кад се изгарало у патриотизму, храбрости, цојству,... Демобилисани борци пљунусе на погинуле хероје, на њихову дјецу, на све сто су били, сто су требали остати, да би опстали,...били људи, били своји, а не бескицмењаци, робље у своме,... нека, овако и треба, ова будјења су увијек лоса, а да би једном свануло, огријало сунце Слободе.

ОДГОВОРИТЕ