Престаје забрана отпуштања, пријете социјални немири

Тражимо од владе да продужи забрану отпуштања радника, поручио је генерални секретар моћног синдиката ЦГИЛ, Мауризио Ландини, а преноси лист “Ил Фато Котидијано”.

Република Српска 27.06.2021 | 11:38
Престаје забрана отпуштања, пријете социјални немири

У Италији 30. јуна престаје да важи забрана отпуштања радника, уведена због кризе проузроковане пандемијом ковида-19, а синдикати траже да се забрана отпуштања продужи најмање до октобра.

Радници и синдикати су у стању приправности, широм Италије одржавају се протести, јер се страхује да ће након престанка забране отпуштања, на хиљаде радника изгубити посао.

Синдикати упозоравају на могућност социјалних нереда, чак је, уобичајено резервисана министарка за унутрашње послове Луцана Ламордзезе, упозорила на такву могућност.

Министар за рад Пјер Паоло Боамбардијери је упозорио “да треба бити веома пажљив, јер постоје кризе и ситуације које могу експлодирати”.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

27.06.2021 10:00

Први сте прихватили игру звана корона, ето вам сад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

27.06.2021 10:48

Забрана отпуштања траје до 31.јуна(?!) ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корона

27.06.2021 12:25

Таласи, али медоди нестанка и затварања у ресурсе. Па посто сви пратимо медије, дигитализација медија у циљу цивилне независности и способности за кристализације и правих друстава, амбијената, од стране људи. Нове друствене мрезе, yатоспаце, искорак, нирвана, теслар, свет, бајине бајке.

ОДГОВОРИТЕ