Prestaje zabrana otpuštanja, prijete socijalni nemiri

Tražimo od vlade da produži zabranu otpuštanja radnika, poručio je generalni sekretar moćnog sindikata CGIL, Maurizio Landini, a prenosi list “Il Fato Kotidijano”.

Republika Srpska 27.06.2021 | 11:38
Prestaje zabrana otpuštanja, prijete socijalni nemiri

U Italiji 30. juna prestaje da važi zabrana otpuštanja radnika, uvedena zbog krize prouzrokovane pandemijom kovida-19, a sindikati traže da se zabrana otpuštanja produži najmanje do oktobra.

Radnici i sindikati su u stanju pripravnosti, širom Italije održavaju se protesti, jer se strahuje da će nakon prestanka zabrane otpuštanja, na hiljade radnika izgubiti posao.

Sindikati upozoravaju na mogućnost socijalnih nereda, čak je, uobičajeno rezervisana ministarka za unutrašnje poslove Lucana Lamordzeze, upozorila na takvu mogućnost.

Ministar za rad Pjer Paolo Boambardijeri je upozorio “da treba biti veoma pažljiv, jer postoje krize i situacije koje mogu eksplodirati”.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

27.06.2021 10:00

Prvi ste prihvatili igru zvana korona, eto vam sad

ODGOVORITE
Name

Skeptik

27.06.2021 10:48

Zabrana otpuštanja traje do 31.juna(?!) ???

ODGOVORITE
Name

Korona

27.06.2021 12:25

Talasi, ali medodi nestanka i zatvaranja u resurse. Pa posto svi pratimo medije, digitalizacija medija u cilju civilne nezavisnosti i sposobnosti za kristalizacije i pravih drustava, ambijenata, od strane ljudi. Nove drustvene mreze, yatospace, iskorak, nirvana, teslar, svet, bajine bajke.

ODGOVORITE