Више од 70 предузећа није доступно на пријављеној адреси

Бањалучка берза упозорила је јавност да у Републици Српској постоји више од 70 предузећа која су недоступна, односно не налазе се на адреси на којој су регистровани.

Република Српска 19.06.2021 | 14:24
Више од 70 предузећа није доступно на пријављеној адреси

Наиме, Комисија за хартије од вриједности РС је, вршећи надзор, утврдила да чак 72 емитента нису доступна на пријављеној адреси сједишта емитента.

Због тога је Бањалучка берза издала упозорење за јавност наводећи које су то фирме које су недоступне институцијама.

На списку правних лица које није могуће пронаћи на пријављеним адресама је и Фармланд Нова Топола који на папиру постоји, али је у стварности опустошен. Иако има милионске дугове нико не покреће стечај тог некадашњег гиганта, о чему је ЦАПИТАЛ писао више пута.

У Новој Тополи на пријављеној адреси није могуће наћи никог ни из предузећа Машински сервис УПП, као ни из Фабрике сточне хране.

На пријављеној адреси нема ни фирме Саничани Приједор која је у стечају. Некада успјешно предузеће, које је газдовало једним од највећих рибњака, није успјело да преживи бизнисмена Радојицу Ратковца који га је приватизовао.

Комплетан списак предузећа која су недоступна на пријављеним адресама прочитајте у наставку:

(Цапитал)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Еее

19.06.2021 15:42

То је само малиии дио!!!колико тога има јос?????? Н цијелој територији????!страснооо!! А колико фирми има у Потоци Српски Дрвар опстини са 75 становника и апаратуром за Гиниса!!Цудо невидјено створено партијдкотсјкунском хоботницом за е!!!потребе њихов

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2021 16:22

Кад нам је берза јака и озбиљна. Фали само још ресторан неки да је на берзи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко Баскотиц

19.06.2021 17:54

Горе стање него послије рата. Развојна политика..

ОДГОВОРИТЕ