Više od 70 preduzeća nije dostupno na prijavljenoj adresi

Banjalučka berza upozorila je javnost da u Republici Srpskoj postoji više od 70 preduzeća koja su nedostupna, odnosno ne nalaze se na adresi na kojoj su registrovani.

Republika Srpska 19.06.2021 | 14:24
Više od 70 preduzeća nije dostupno na prijavljenoj adresi

Naime, Komisija za hartije od vrijednosti RS je, vršeći nadzor, utvrdila da čak 72 emitenta nisu dostupna na prijavljenoj adresi sjedišta emitenta.

Zbog toga je Banjalučka berza izdala upozorenje za javnost navodeći koje su to firme koje su nedostupne institucijama.

Na spisku pravnih lica koje nije moguće pronaći na prijavljenim adresama je i Farmland Nova Topola koji na papiru postoji, ali je u stvarnosti opustošen. Iako ima milionske dugove niko ne pokreće stečaj tog nekadašnjeg giganta, o čemu je CAPITAL pisao više puta.

U Novoj Topoli na prijavljenoj adresi nije moguće naći nikog ni iz preduzeća Mašinski servis UPP, kao ni iz Fabrike stočne hrane.

Na prijavljenoj adresi nema ni firme Saničani Prijedor koja je u stečaju. Nekada uspješno preduzeće, koje je gazdovalo jednim od najvećih ribnjaka, nije uspjelo da preživi biznismena Radojicu Ratkovca koji ga je privatizovao.

Kompletan spisak preduzeća koja su nedostupna na prijavljenim adresama pročitajte u nastavku:

(Capital)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eee

19.06.2021 17:42

To je samo maliii dio!!!koliko toga ima jos?????? N cijeloj teritoriji????!strasnooo!! A koliko firmi ima u Potoci Srpski Drvar opstini sa 75 stanovnika i aparaturom za Ginisa!!Cudo nevidjeno stvoreno partijdkotsjkunskom hobotnicom za e!!!potrebe njihov

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.06.2021 18:22

Kad nam je berza jaka i ozbiljna. Fali samo još restoran neki da je na berzi.

ODGOVORITE
Name

Ratko Baskotic

19.06.2021 19:54

Gore stanje nego poslije rata. Razvojna politika..

ODGOVORITE