Руководство има подршку Србије у очувању Српске

"Ми смо увек били, јесмо и бићемо заједно. И зато руководство Српске има нашу снажну подршку у њеном очувању. Не дамо Косово, не дамо Републику Српску и борићемо се по сваку цену за наше интересе и наш народ, пре свега, јачајући економију и ослањајући се на све наше савезнике", поручио је Поповић.

Република Српска 18.06.2021 | 11:45
Руководство има подршку Србије у очувању Српске

- Министар без портфеља у Влади Србије Ненад Поповић изјавио је данас да је кључ развоја сваке земље знање и да највећи потенцијал развоја Србије, али и Републике Српске, лежи у младим инжењерима и иноваторима.

Он је на отварању Прве инвестиционе конференције, коју организује Инвестиционо-развојна банка /ИРБ/ Републике Српске, навео да изазови усљед пандемије вируса корона траже проналажење нових модела пословања, управљања и финансирања.

"Достигнућа наших инжењера валоризују се на глобалном тржишту само кроз аквизиције чија вредност превазилази стотине милиона евра. Знање и иновације су кључни фактори развоја Србије", нагласио је Поповић.

Он је рекао да је Србија у савремену иновациону инфраструктуру уложила више од 100 милиона евра, а да је у прошлој години извоз ИТК услуга износио 1,5 милијарди евра или готово осам одсто од БДП-а.

Поповић је навео да је у претходном периоду проактивним дјеловањем и доношењем одговарајућих пакета економских мјера Србија, као ниједна земља у Европи, успјела да апсорбује негативне економске ефекте пандемије ковида 19.

"У прилог овој тези иде и актуелна чињеница да ће Србија ову годину завршити са растом бруто домаћег производа /БДП/ од седам одсто, чиме се сврстава у ред најбрже растућих економија у Европи", навео је Поповић.

Он је подсјетио да је, гледајући по броју становника, четрвту годину за редом Србија свјетски лидер у броју отворених радних мјеста кроз пројекте страних директних улагања.

Поповић је рекао да је огромним напорима предсједника Србије Александра Вучића и цијеле Владе та земља данас економски, војно и политички све снажнија, посвећена регионалној стабичности, миру и што ближој сарадњи земљама у окружењу.

Он је нагласио да нико ником у Србији не може забранити да воли и брани Републику Српску, нити да забрани Србима из Српске и БиХ да воле Србију.

"Ми смо увек били, јесмо и бићемо заједно. И зато руководство Српске има нашу снажну подршку у њеном очувању. Не дамо Косово, не дамо Републику Српску и борићемо се по сваку цену за наше интересе и наш народ, пре свега, јачајући економију и ослањајући се на све наше савезнике", поручио је Поповић.

Као панелисти на овој конференцији најављени су представници ове банке, званичници и функционери Републике Српске, БиХ и Србије.

Конференцији присуствују, између осталих, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и премијер Српске Радован Вишковић.

Учествоваће и руководиоци јавних и приватних предузећа, као и етаблирани привредници, банкари и економисти из Српске и региона.

(Срна) 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

ЛЕПИ ЦАНЕ

18.06.2021 10:04

ИМА ЛИ РУКОВОДСТВО ОД ЕВРОПЕ И СВИЈЕТА ПОДРШКУ ЗА ОЧУВАЊЕ , МИСЛИШ АКО ИМА ПОДРЧКУ СРБИЈЕ НЕ МОЖЕ НИКО НИШТА ДА ЈЕ ЗАГАРАНТОВАН ОПСТАНАК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докле висе

18.06.2021 10:35

Све је то просер*вање и месетарије. Е мој народе Није потребно средство за цисцење него избори.

Name

Дупло голо

18.06.2021 11:13

Овај дошао на економски форум и оплео по јефтиној политици.

Name

Гаврило

18.06.2021 11:16

Имају васу подрску и у пљацки до задње марке, овог јадног народа.

Name

ре

18.06.2021 12:09

Зар нису били избори??

Name

Велики патриота

18.06.2021 10:12

Од васе подрске народ РС нема ниста само појединци као Додик и други мафијози.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојко

18.06.2021 10:37

Чим се то све одвија у Лакташима мислим даси у праву. Од свега само корист за Дудука и СНСД.

Name

Дјунта бл

18.06.2021 10:20

Ко је овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

18.06.2021 10:45

Човек, чији је отац рођен у Осмацима, велико име у области рударства и геологије,, предавач и практичар. Човек који се током рата несебично бавио образовањем младих у РС, чинећи све што је могуће у датим условима. Он је, такође, поштено стекао своје дипломе, бавио се приватним бизнисом у Русији, направио јаку нспону између српске и руске привреде, кључни миграч за комуникацију са Руском федерацијом. А ко си ти?

Name

Ре Са стране

18.06.2021 13:03

Зато нама овако добро иде и Митал рудари по Омарској, а Миле дао општину.

Name

Ре Са стране

18.06.2021 13:07

И дошао овдје да паламуди. Ко си ти па тако мислиш о њему?

Name

РЕ

18.06.2021 10:31

Лажи ти шта хоћеш , али само да знаш да народ и борци РС немају у РС часне и поштене вође од жешћи криминалаца у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.06.2021 18:19

Цовјек је рекао руководство РС, што га нападате одмах сутра могу бити и ови из опозиције. Или би неки овдје желели да Србија буде против РС.

ОДГОВОРИТЕ