Rukovodstvo ima podršku Srbije u očuvanju Srpske

"Mi smo uvek bili, jesmo i bićemo zajedno. I zato rukovodstvo Srpske ima našu snažnu podršku u njenom očuvanju. Ne damo Кosovo, ne damo Republiku Srpsku i borićemo se po svaku cenu za naše interese i naš narod, pre svega, jačajući ekonomiju i oslanjajući se na sve naše saveznike", poručio je Popović.

Republika Srpska 18.06.2021 | 11:45
Rukovodstvo ima podršku Srbije u očuvanju Srpske

- Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je ključ razvoja svake zemlje znanje i da najveći potencijal razvoja Srbije, ali i Republike Srpske, leži u mladim inženjerima i inovatorima.

On je na otvaranju Prve investicione konferencije, koju organizuje Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske, naveo da izazovi usljed pandemije virusa korona traže pronalaženje novih modela poslovanja, upravljanja i finansiranja.

"Dostignuća naših inženjera valorizuju se na globalnom tržištu samo kroz akvizicije čija vrednost prevazilazi stotine miliona evra. Znanje i inovacije su ključni faktori razvoja Srbije", naglasio je Popović.

On je rekao da je Srbija u savremenu inovacionu infrastrukturu uložila više od 100 miliona evra, a da je u prošloj godini izvoz ITК usluga iznosio 1,5 milijardi evra ili gotovo osam odsto od BDP-a.

Popović je naveo da je u prethodnom periodu proaktivnim djelovanjem i donošenjem odgovarajućih paketa ekonomskih mjera Srbija, kao nijedna zemlja u Evropi, uspjela da apsorbuje negativne ekonomske efekte pandemije kovida 19.

"U prilog ovoj tezi ide i aktuelna činjenica da će Srbija ovu godinu završiti sa rastom bruto domaćeg proizvoda /BDP/ od sedam odsto, čime se svrstava u red najbrže rastućih ekonomija u Evropi", naveo je Popović.

On je podsjetio da je, gledajući po broju stanovnika, četrvtu godinu za redom Srbija svjetski lider u broju otvorenih radnih mjesta kroz projekte stranih direktnih ulaganja.

Popović je rekao da je ogromnim naporima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i cijele Vlade ta zemlja danas ekonomski, vojno i politički sve snažnija, posvećena regionalnoj stabičnosti, miru i što bližoj saradnji zemljama u okruženju.

On je naglasio da niko nikom u Srbiji ne može zabraniti da voli i brani Republiku Srpsku, niti da zabrani Srbima iz Srpske i BiH da vole Srbiju.

"Mi smo uvek bili, jesmo i bićemo zajedno. I zato rukovodstvo Srpske ima našu snažnu podršku u njenom očuvanju. Ne damo Кosovo, ne damo Republiku Srpsku i borićemo se po svaku cenu za naše interese i naš narod, pre svega, jačajući ekonomiju i oslanjajući se na sve naše saveznike", poručio je Popović.

Кao panelisti na ovoj konferenciji najavljeni su predstavnici ove banke, zvaničnici i funkcioneri Republike Srpske, BiH i Srbije.

Кonferenciji prisustvuju, između ostalih, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Srpske Radovan Višković.

Učestvovaće i rukovodioci javnih i privatnih preduzeća, kao i etablirani privrednici, bankari i ekonomisti iz Srpske i regiona.

(Srna) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

LEPI CANE

18.06.2021 10:04

IMA LI RUKOVODSTVO OD EVROPE I SVIJETA PODRŠKU ZA OČUVANJE , MISLIŠ AKO IMA PODRČKU SRBIJE NE MOŽE NIKO NIŠTA DA JE ZAGARANTOVAN OPSTANAK

ODGOVORITE
Name

Dokle vise

18.06.2021 10:35

Sve je to proser*vanje i mesetarije. E moj narode Nije potrebno sredstvo za ciscenje nego izbori.

Name

Duplo golo

18.06.2021 11:13

Ovaj došao na ekonomski forum i opleo po jeftinoj politici.

Name

Gavrilo

18.06.2021 11:16

Imaju vasu podrsku i u pljacki do zadnje marke, ovog jadnog naroda.

Name

re

18.06.2021 12:09

Zar nisu bili izbori??

Name

Veliki patriota

18.06.2021 10:12

Od vase podrske narod RS nema nista samo pojedinci kao Dodik i drugi mafijozi.

ODGOVORITE
Name

Stojko

18.06.2021 10:37

Čim se to sve odvija u Laktašima mislim dasi u pravu. Od svega samo korist za Duduka i SNSD.

Name

Djunta bl

18.06.2021 10:20

Ko je ovaj?

ODGOVORITE
Name

Sa strane

18.06.2021 10:45

Čovek, čiji je otac rođen u Osmacima, veliko ime u oblasti rudarstva i geologije,, predavač i praktičar. Čovek koji se tokom rata nesebično bavio obrazovanjem mladih u RS, čineći sve što je moguće u datim uslovima. On je, takođe, pošteno stekao svoje diplome, bavio se privatnim biznisom u Rusiji, napravio jaku nsponu između srpske i ruske privrede, ključni migrač za komunikaciju sa Ruskom federacijom. A ko si ti?

Name

Ре Са стране

18.06.2021 13:03

Зато нама овако добро иде и Митал рудари по Омарској, а Миле дао општину.

Name

Re Sa strane

18.06.2021 13:07

I došao ovdje da palamudi. Ko si ti pa tako misliš o njemu?

Name

RE

18.06.2021 10:31

Laži ti šta hoćeš , ali samo da znaš da narod i borci RS nemaju u RS časne i poštene vođe od žešći kriminalaca u RS.

ODGOVORITE
Name

Zoran

18.06.2021 18:19

Covjek je rekao rukovodstvo RS, što ga napadate odmah sutra mogu biti i ovi iz opozicije. Ili bi neki ovdje želeli da Srbija bude protiv RS.

ODGOVORITE