Бизнисмен Миро Палац пуштен на слободу

Тужилаштво БиХ је одлучило да га пусти на слободу. Против њега нису предложене чак ни мјере забране.

Босна и Херцеговина 17.06.2021 | 18:18
Бизнисмен Миро Палац пуштен на слободу

Миро Палац у четвртак је пуштен на слободу. Тужилаштво БиХ процијенило је да нема основа за притварање овог ХДЗ-у блиског бизнисмена у чијим је халама полиција пронашла око 70 лансера ракета, сазнаје "Истрага.ба".

“Након испитивања у Федералној управи полиције осумњичени Палац је пуштен”, казао је извор укључен у истрагу у овом случају.

Палац је, подсјећања ради, ухапшен у сриједу поподне након што је у кругу његове фирме Аутохерц у Грудама пронађено око 70 лансера ракета. Он је ову халу купио 2004. године од мостарског предузећа Соко у чијим је управљачким структурама био актуални предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић.

Експресно пуштени бизнисмен Палац Палац годинама је близак је ХДЗ-у БиХ, а хрватски медији су 2015. године објављивали да су његови аутобуси бесплатно возили бираче те странке до конзулата током одржавања предсједничких избора у сусједној држави.

Подсјетимо, Палац је био повезан са бившим хрватским чланом Предсједништва БиХ Антом Јелавићем који се налази у бјекству. Добре везе је имао и са ратним генералима ХВО-а.

Бизнисмен Палац власник је фирме Аутохерц која се бави превозничким пословима. Своје испоставе имао је и на територији Хрватске. Током испитивања у ФУП-у истражиоцима је казао да је годинама намјеравао продати ове лансере ракета које је пронашао у кругу Сокола, али да никада није успио пронаћи купца.

Но, без обзира на то што нису утврђене бројне чињенице у овом случају, Тужилаштво БиХ је одлучило да га пусти на слободу. Против њега нису предложене чак ни мјере забране.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Босанска Дубица

17.06.2021 16:46

Ето, поново Хрвати добро прошли и настављају да руше Р.БиХ без проблема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццццццц

17.06.2021 16:46

А цовјеку који осијеце 7 омара да би прехранио породицу експреxно се одреди притвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

17.06.2021 17:00

Цовиц би сигурно откупио није га понудиооооо!!!јојјј баграаа па докле висе????? Има ли крајаа лоповлукуу?????

ОДГОВОРИТЕ