Biznismen Miro Palac pušten na slobodu

Tužilaštvo BiH je odlučilo da ga pusti na slobodu. Protiv njega nisu predložene čak ni mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 17.06.2021 | 18:18
Biznismen Miro Palac pušten na slobodu

Miro Palac u četvrtak je pušten na slobodu. Tužilaštvo BiH procijenilo je da nema osnova za pritvaranje ovog HDZ-u bliskog biznismena u čijim je halama policija pronašla oko 70 lansera raketa, saznaje "Istraga.ba".

“Nakon ispitivanja u Federalnoj upravi policije osumnjičeni Palac je pušten”, kazao je izvor uključen u istragu u ovom slučaju.

Palac je, podsjećanja radi, uhapšen u srijedu popodne nakon što je u krugu njegove firme Autoherc u Grudama pronađeno oko 70 lansera raketa. On je ovu halu kupio 2004. godine od mostarskog preduzeća Soko u čijim je upravljačkim strukturama bio aktualni predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Ekspresno pušteni biznismen Palac Palac godinama je blizak je HDZ-u BiH, a hrvatski mediji su 2015. godine objavljivali da su njegovi autobusi besplatno vozili birače te stranke do konzulata tokom održavanja predsjedničkih izbora u susjednoj državi.

Podsjetimo, Palac je bio povezan sa bivšim hrvatskim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem koji se nalazi u bjekstvu. Dobre veze je imao i sa ratnim generalima HVO-a.

Biznismen Palac vlasnik je firme Autoherc koja se bavi prevozničkim poslovima. Svoje ispostave imao je i na teritoriji Hrvatske. Tokom ispitivanja u FUP-u istražiocima je kazao da je godinama namjeravao prodati ove lansere raketa koje je pronašao u krugu Sokola, ali da nikada nije uspio pronaći kupca.

No, bez obzira na to što nisu utvrđene brojne činjenice u ovom slučaju, Tužilaštvo BiH je odlučilo da ga pusti na slobodu. Protiv njega nisu predložene čak ni mjere zabrane.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bosanska Dubica

17.06.2021 18:46

Eto, ponovo Hrvati dobro prošli i nastavljaju da ruše R.BiH bez problema.

ODGOVORITE
Name

Cccccccc

17.06.2021 18:46

A covjeku koji osijece 7 omara da bi prehranio porodicu eksprexno se odredi pritvor

ODGOVORITE
Name

Pa

17.06.2021 19:00

Covic bi sigurno otkupio nije ga ponudiooooo!!!jojjj bagraaa pa dokle vise????? Ima li krajaa lopovlukuu?????

ODGOVORITE