Све остало исто, само комисија промијенила име

Вијеће министара Босне и Херцеговине на одређени начин је редуковало приступ НАТО интеграцијама у фебруару ове године и преименовало надлежну државну комисију.

Босна и Херцеговина 17.06.2021 | 11:46
Све остало исто, само комисија промијенила име

Истина је испливала на видјело када је јуче на сједници Парламента БиХ посланик Наше странке Предраг Којовић о томе упитао министра одбране Сифета Поџића.

"Комисија за НАТО интеграције у фебруару ове године преименована је у Комисију за сарадњу с НАТО савезом. Према мојим информацијама, министар одбране Сифет Поџић гласао је против тог преименовања те бих га упитао за образложење зашто је тако гласао", гласило је питање предсједника Наше странке.

Поџић је у одговору казао како је свима јасно да смо 2019. годину изгубили због документа који смо требали послати у НАТО савез, да ли ће се он звати АНАП или Програм реформи.

"Након сагласности у Предсједништву БиХ, након што је документ званично добио назив Програм реформи. Тај документ је састављен од 20 куцаних страна и 29 страница табеларно. На петој страници стоји 'већ дуги низ година координација релевантних министарстава и агенција на државном нивоу се проводи кроз Комисију за НАТО интеграцијски процес Савјета министара БиХ. Овај приступ ће се наставити како би се наставио континуитет интеграције", цитирао је Поџић.

Након годину се појављује идеја да то није то, наставио је одговор министар одбране.

"Мени је апсурдно након годину у такву институцију послати захтјев да се нешто мијења. Питам се шта мијењати даље, ја нисам могао дићи руку за то, али као легалиста, кад су сви остали чланови били 'за', моје колеге, од тог дана за мене је то Комисија за сарадњу с НАТО-ом", одговорио је он.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ОО7

17.06.2021 10:04

Трла баба длан....

ОДГОВОРИТЕ