Sve ostalo isto, samo komisija promijenila ime

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na određeni način je redukovalo pristup NATO integracijama u februaru ove godine i preimenovalo nadležnu državnu komisiju.

Bosna i Hercegovina 17.06.2021 | 11:46
Sve ostalo isto, samo komisija promijenila ime

Istina je isplivala na vidjelo kada je juče na sjednici Parlamenta BiH poslanik Naše stranke Predrag Kojović o tome upitao ministra odbrane Sifeta Podžića.

"Komisija za NATO integracije u februaru ove godine preimenovana je u Komisiju za saradnju s NATO savezom. Prema mojim informacijama, ministar odbrane Sifet Podžić glasao je protiv tog preimenovanja te bih ga upitao za obrazloženje zašto je tako glasao", glasilo je pitanje predsjednika Naše stranke.

Podžić je u odgovoru kazao kako je svima jasno da smo 2019. godinu izgubili zbog dokumenta koji smo trebali poslati u NATO savez, da li će se on zvati ANAP ili Program reformi.

"Nakon saglasnosti u Predsjedništvu BiH, nakon što je dokument zvanično dobio naziv Program reformi. Taj dokument je sastavljen od 20 kucanih strana i 29 stranica tabelarno. Na petoj stranici stoji 'već dugi niz godina koordinacija relevantnih ministarstava i agencija na državnom nivou se provodi kroz Komisiju za NATO integracijski proces Savjeta ministara BiH. Ovaj pristup će se nastaviti kako bi se nastavio kontinuitet integracije", citirao je Podžić.

Nakon godinu se pojavljuje ideja da to nije to, nastavio je odgovor ministar odbrane.

"Meni je apsurdno nakon godinu u takvu instituciju poslati zahtjev da se nešto mijenja. Pitam se šta mijenjati dalje, ja nisam mogao dići ruku za to, ali kao legalista, kad su svi ostali članovi bili 'za', moje kolege, od tog dana za mene je to Komisija za saradnju s NATO-om", odgovorio je on.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

OO7

17.06.2021 10:04

Trla baba dlan....

ODGOVORITE