Никола Јокић неће бити у српској репрезнтацији

- Најбољи кошаркаш НБА лиге Никола Јокић потврдио је да овог љета неће играти за репрезентацију Србије.

Кошарка 16.06.2021 | 10:28
Никола Јокић неће бити у српској репрезнтацији

"На моју велику жалост, ово је тренутак када морам да саопштим да и поред огромне жеље, нисам у могућности да наступам за репрезентацију. Једноставно, стање мог тела изискује дуже одсуство са терена ради опоравка. То је став и сугестија клуба и једна неминовност коју морам да прихватим", рекао је Јокић.

Он је у изјави за Тањуг навео да је убијеђен да репрезентација и без њега има квалитет да направи резултат који ће свима донијети много радости.

Јокић ће пропустити квалификациони турнир у Београду за пласман на Олимпијске игре, као и највеће спортско такмичење ако се кошаркаши Србије квалификују у Токио.

Некадашњи центар Меге ове сезоне у дресу Денвер Нагетса није пропустио ниједан меч лигашког дијела сезоне од укупно 72 утакмице, а у плејофу је одиграо још 10 дуела.

Од 1. августа прошле године Јокић је укупно одиграо 109 мечева, а на терену је просјечно проводио 35 минута.

(Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

16.06.2021 08:46

Цовјек гледа своја посла, свој зивот и своју каријеру. Зна он ста је да се повриједи колико то њега коста , коби то њему надокнадио нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

16.06.2021 08:58

Зив био Јокицу. Бице јос такмицења. Зеља је сигурно била ту, али згуснут распоред због "корона - вируса", је уцинио своје. Задња опомена свима треба бити, ово сто се десило са Ериксеном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

16.06.2021 09:12

Као и 90% српске дијаспоре, доноси профит и срећу неком другом народу-нацији...

ОДГОВОРИТЕ