Функционери из Српске да заштите свој кадар на БХРТ!

Посланица ПДП у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Мира Пекић, позвала је функционере Републике Српске да јединствено стану у заштиту српског кадра на БХРТ.

Република Српска 15.06.2021 | 21:23
Функционери из Српске да заштите свој кадар на БХРТ!

Реагујући на покретање дисциплинског поступка и суспензији уредника у Информативном програму БХТ1 Гордане Драгутиновић Мутић и водитељке вијести Зорице Јоргић јер је у информативној емисији те телевизије речено такозвана Армија БиХ, Пекићева каже да је српски кадар константно на удару те телевизије.

"Живимо у земљи у којој подсјећање на догађаје из новије историје свакодневно, основано или не, може да повриједи једну националну страну. Међутим, симптоматично је да српски кадар без изузетка не смије да проговори, а да је истовремено програм БХРТ резервисан за некажњено величање догађаја који друге вријеђају, а савршено одговарају бошњачкој страни. Укључујући и БХРТ-ову организацију прославе 25 година Дејтона у згради Вијећнице у коју Срби због увредљивог натписа не улазе", рекла је Пекићева.

Она је позвала и новинарска удружења, као и јавност у БиХ, да реагују и заштите уреднице и новинарку БХРТ од одмазде и самовоље и подсјетила на недавни неријешени случај озбиљних пријетњи директору БХ радија Пејки Медић, као и бројним случајевима пријетњи српском кадру прије ње.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Довољан

15.06.2021 20:09

Је мато ђаковић на ртрс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.06.2021 20:25

Не треба нико да их штити само да поштују закон и позитивне прописе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

16.06.2021 00:17

Е Дусане силни а какве то прописе и позитивне законе они нису постовали по теби?

Name

Лео

16.06.2021 00:19

Е Дуца стварно лупас ко максим по дивизији,то нема везе са законом и прописом

Name

Мико

16.06.2021 09:03

Не погани имена Душан! Ти си Душан али малосутра!

Name

Полуписмен

16.06.2021 08:38

Политицари увијек подредјују сва јавна предузеца, установе, институције себи. Како власт, тако би и опозиција. Према сваком инциденту се приступа популистицки. "Политицки функционери" нису власници јавних РТВ сервиса. Запосленици ЈП РТВБИХ нису политицки кадрови, вец имају уговоре о раду, дакле дефинисана права и радне обавезе и прописан етицки кодекс понасања. "Тзв.Армија РБиХ" није правно утемељен израз је је Република Босна и Херцеговина медјународно призната дрзава и цланица Уједињених нација од 1992.године, а Армија РБиХ легитимна војска. Дејтоном је потврдјен континуитет дрзавности Босне и Херцеговине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провоцирају Власи

16.06.2021 11:12

...као и 1992. Први почну па онда као мала дјеца сваљују на друге када добију по носу.

ОДГОВОРИТЕ