Funkcioneri iz Srpske da zaštite svoj kadar na BHRT!

Poslanica PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mira Pekić, pozvala je funkcionere Republike Srpske da jedinstveno stanu u zaštitu srpskog kadra na BHRT.

Republika Srpska 15.06.2021 | 21:23
Funkcioneri iz Srpske da zaštite svoj kadar na BHRT!

Reagujući na pokretanje disciplinskog postupka i suspenziji urednika u Informativnom programu BHT1 Gordane Dragutinović Mutić i voditeljke vijesti Zorice Jorgić jer je u informativnoj emisiji te televizije rečeno takozvana Armija BiH, Pekićeva kaže da je srpski kadar konstantno na udaru te televizije.

"Živimo u zemlji u kojoj podsjećanje na događaje iz novije istorije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povrijedi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne smije da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vrijeđaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani. Uključujući i BHRT-ovu organizaciju proslave 25 godina Dejtona u zgradi Vijećnice u koju Srbi zbog uvredljivog natpisa ne ulaze", rekla je Pekićeva.

Ona je pozvala i novinarska udruženja, kao i javnost u BiH, da reaguju i zaštite urednice i novinarku BHRT od odmazde i samovolje i podsjetila na nedavni neriješeni slučaj ozbiljnih prijetnji direktoru BH radija Pejki Medić, kao i brojnim slučajevima prijetnji srpskom kadru prije nje.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Довољан

15.06.2021 20:09

Је мато ђаковић на ртрс.

ODGOVORITE
Name

Dušan

15.06.2021 20:25

Ne treba niko da ih štiti samo da poštuju zakon i pozitivne propise....

ODGOVORITE
Name

Aco

16.06.2021 00:17

E Dusane silni a kakve to propise i pozitivne zakone oni nisu postovali po tebi?

Name

Leo

16.06.2021 00:19

E Duca stvarno lupas ko maksim po diviziji,to nema veze sa zakonom i propisom

Name

Мико

16.06.2021 09:03

Не погани имена Душан! Ти си Душан али малосутра!

Name

Polupismen

16.06.2021 08:38

Politicari uvijek podredjuju sva javna preduzeca, ustanove, institucije sebi. Kako vlast, tako bi i opozicija. Prema svakom incidentu se pristupa populisticki. "Politicki funkcioneri" nisu vlasnici javnih RTV servisa. Zaposlenici JP RTVBIH nisu politicki kadrovi, vec imaju ugovore o radu, dakle definisana prava i radne obaveze i propisan eticki kodeks ponasanja. "Tzv.Armija RBiH" nije pravno utemeljen izraz je je Republika Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata drzava i clanica Ujedinjenih nacija od 1992.godine, a Armija RBiH legitimna vojska. Dejtonom je potvrdjen kontinuitet drzavnosti Bosne i Hercegovine

ODGOVORITE
Name

Provociraju Vlasi

16.06.2021 11:12

...kao i 1992. Prvi počnu pa onda kao mala djeca svaljuju na druge kada dobiju po nosu.

ODGOVORITE