Хоспитализован владика Лаврентије, епископ шабачки

Епископ шабачки и администратор ваљевски, Лаврентије (Трифуновић), примљен је јуче на Војномедицинску академију у Београду, потврђено је "Новостима" у круговима блиским том, иначе и по годинама (86) и по владичанском стажу (54), најстаријем архијереју Српске православне цркве. 

Србија 13.06.2021 | 12:48
Хоспитализован владика Лаврентије, епископ шабачки

Владика је, иначе, како кажу у епархији у стабилном стању, психичком и физичком, а на ВМА, коју је баш он назвао "Патријаршијом српског здравства" примљен је због контрола и отклањања мањих тегоба.

"Овај одлазак на ВМА је, из сваке предустрожности, и доказ је да се о његовом здрављу води дужна пажња", кажу у њему блиским круговима у летњој резиденцији у Касарским ливада, где је, у последњих годину дана, највише служио у тамошњем храму Светог Саве, који је подигао.

(Новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КСС

13.06.2021 11:48

Од Бога здравље, владико, владико, који си први похитао 1991г у Бања Луку са свештенством да видиш муке свог народа избјеглог из Хрватске, који си поред дарова донијео и Вјеру да ќе мо сва искушења као народ поднијети и васкрснути своју земљу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.06.2021 14:09

Познам господина Лаврентија јос из Њемацке седамдесетих. Био је уЊемацкој, славили смо бозицно веце, ускрсне празнике и многе друге пригоде, у Бремену, Хамбургу, Хановеру, Минхену и другде. Исли смо за њим свуда. Био је јако пријатан и омиљен код вјерника. И дан данас га волим видети и цути, његов би глас познао завезаних оцију. Бозе дај му здравље.