Hospitalizovan vladika Lavrentije, episkop šabački

Episkop šabački i administrator valjevski, Lavrentije (Trifunović), primljen je juče na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, potvrđeno je "Novostima" u krugovima bliskim tom, inače i po godinama (86) i po vladičanskom stažu (54), najstarijem arhijereju Srpske pravoslavne crkve. 

Srbija 13.06.2021 | 12:48
Hospitalizovan vladika Lavrentije, episkop šabački

Vladika je, inače, kako kažu u eparhiji u stabilnom stanju, psihičkom i fizičkom, a na VMA, koju je baš on nazvao "Patrijaršijom srpskog zdravstva" primljen je zbog kontrola i otklanjanja manjih tegoba.

"Ovaj odlazak na VMA je, iz svake predustrožnosti, i dokaz je da se o njegovom zdravlju vodi dužna pažnja", kažu u njemu bliskim krugovima u letnjoj rezidenciji u Kasarskim livada, gde je, u poslednjih godinu dana, najviše služio u tamošnjem hramu Svetog Save, koji je podigao.

(Novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

КСС

13.06.2021 11:48

Од Бога здравље, владико, владико, који си први похитао 1991г у Бања Луку са свештенством да видиш муке свог народа избјеглог из Хрватске, који си поред дарова донијео и Вјеру да ќе мо сва искушења као народ поднијети и васкрснути своју земљу.

ODGOVORITE
Name

Mile

13.06.2021 14:09

Poznam gospodina Lavrentija jos iz Njemacke sedamdesetih. Bio je uNjemackoj, slavili smo bozicno vece, uskrsne praznike i mnoge druge prigode, u Bremenu, Hamburgu, Hanoveru, Minhenu i drugde. Isli smo za njim svuda. Bio je jako prijatan i omiljen kod vjernika. I dan danas ga volim videti i cuti, njegov bi glas poznao zavezanih ociju. Boze daj mu zdravlje.