Надал: Знам да не могу да освојим 20 титула у Паризу!

Рафаелу Надалу је прилично тешко пао пораз од Новака Ђоковића на Ролан Гаросу.

Спорт 12.06.2021 | 11:01
Надал: Знам да не могу да освојим 20 титула у Паризу!

Шпански тенисер је доживео тек трећи пораз у 108 мечева на париској шљаци, а од та три, два му је нанео баш Новак Ђоковић.

У разговору за шпанске медије, Надал је реално признао да ни он не може увек да побеђује.

"Моје шансе за освајање Ролан Гароса нису вечне. У нашем спорту морате да прихватите и победу и пораз. Знам да не могу да освојим 15, 18 или 20 трофеја Ролан Гароса, и то није катастрофа. Тужан сам, изгубио сам на најважнијем турниру за мене, али то је само пораз на тениском терену", рекао је Надал.

Он каже да зна рецепт за опоравак.

"Сутра ћу већ бити са породицом и то је у реду. Није ово моменат да се буде задовољан, али ни да се прави од свега драма. То је нешто између. Морам мало да се одморим, физички и ментално и да мислим на свој распоред".

Занимљиво је да се над његов наступ на Вимблдону надвила сенка сумње.

"Вимблдон? Не могу сад да одлучим. Другачије је него када сам имао 25, 26 или 27 година, сада имам 35, морам да видим како ћу се опоравити у сваком погледу и онда ћу донети одлуку да ли да играм на Вимблдону или не. То су одлуке које се доносе данима, а сада нисам квалификован да је донесем. Немам ту физичку или менталну јасноћу да мислим о томе шта да радим за две ндеље. Потребно ми је време, дани на одмору, мало предаха, да уживам у лепом времену на Мајорци", закључио је Надал.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Име

12.06.2021 09:30

Који људи и легенде, Надал и Ђоковић!

ОДГОВОРИТЕ