Шок одлука: Спарс, Борац и Игокеа избачени у нижи ранг!

Много буре донијела је завршница кошаркашког првенства БиХ. Широки је стигао до титуле, а Игокеа, Борац и Спарси нису се појавили на завршном Финал Фоур турниру у Широком Бријегу.

Спорт 10.06.2021 | 09:49
Шок одлука: Спарс, Борац и Игокеа избачени у нижи ранг!

Из Савеза су најавили жестоке казне, а сада су то и објавили.

Игокеа, Борац и Спарс су искључени из такмичења и и избачени у нижи ранг.

Наведени клубови су такође кажњени са по 3.000 КМ.

Јуче је на ову тему говорио и први човјек ХКК Широки Игор Јелчић.

"Знате да је ово једна од највећих лакрдија у бх. спорту. Да се три екипе нису хтјеле појавити на завршници Првенства БиХ. Те три екипе су аргументовале то својим великим бројем утакмица и умором те да се због тога брину за здравље својих играча. Никад у историји спорта такви аргументи нису прошли па нису ни данас, казао је Јелчић, те додао.

"Три клуба су очито договорено наступила. Ми смо добили практички три иста дописа, само су у заглављу промијенили име клуба који шаље. Иза тога је настала чудна ситуација, а за пар дана је Игокеа послала допис да неће организоватиФинал Фоур нити ће доћи на њега. Савез је у том тренутку направио само оно што је могао направити – понудио је некоме другом организацију првенства. Ми смо се јавили и прихватили организацију завршнице. Тада је поновно кренула лавина напада на нас. Не знам што је Савез могао друго направити?

-Неки људи очито имају кратко памћење па су заборавили да прошле године Куп БиХ није хтио нико организовати па га је организирао Савез. Тада су Спарси освојили Куп на Грбавици у својој дворани гдје је Савез додијелио да се игра. Зашто то нико није коментарисао?

То је у реду, тада је Савез могао организовати. А сада када један клуб жели играти из разлога што поштује Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ, зато што су три члана тог одбора из реда Кошаркашког савеза Херцег-Босне, што нам је наш Савез рекао да играмо. То је сад проблем?".

"Допис од Кошаркашког савеза БиХ добили смо 26. маја у којем је писало да ће се играти Финал Фоур те пласман за треће мјесто због пласмана у АБА лигу. 37 дана касније представници клубова кажу да их је Савез обмануо и да им то није тумачено како треба, да то нису разумјели на тај начин. Господо, ако нисте, онда имате проблеме у својој администрацији.

-Све је ово њима јасно, само су покушали одиграти једну игру, али нису успјели завршити то што су почели. Јер да је ово прошло, идуће године комотно у петом колу, ево рећи ћемо да је Широки на првом мјесту, шаљемо допис да смо имали тешке припремне турнире, одиграли смо пет кола и уморили смо се, ми више не бисмо играли… Не знам гдје то има…?.

-Оптужују нас да смо примили покал и медаљу. Јесмо, примили смо покал и медаљу. Били смо једини на терену цијели дан, чекали смо и нико није дошао. Шта смо требали, не примити покал?

Па да будемо као они. Ми нисмо признали да то не ваља. Ми смо покале научили освајати на терену, а ми се овоме не радујемо. Он ће ући у историју као 11. титула коју је освојио Широки, но не радујемо се".

(спортспорт.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

10.06.2021 08:15

Па није то Александровац да се игра како ко хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоца

10.06.2021 14:09

Ова лога и није ниста со им треба

ОДГОВОРИТЕ