Неко из Владе Српске мора одговарати што нема вакцина

Вуковић каже да умјесто да преузму одговорност, не само за ове, већ и бројне друге пропусте, из Владе и Министарства здравља Републике Српске покушавају да нађу оправдања за неуспјех. 

Република Српска 09.06.2021 | 19:43
Неко из Владе Српске мора одговарати што нема вакцина

„Због неодговорних власти у Републици Српској мјесецима се чекало на почетак имунизације, иако је пандемија корона вируса узимала животе, а сада се, нажалост, касни и у ревакцинацији. Жалостан је позив из Института за јавно здравство Републике Српске да грађани, који су примили прву дозу вакцине Спутњик В, буду стрпљиви, јер надлежни ни не знају када ће бити испоручена друга компонента“, рекао је замјеник предсједника ПДП-а Ненад Вуковић. 

Вуковић каже да умјесто да преузму одговорност, не само за ове, већ и бројне друге пропусте, из Владе и Министарства здравља Републике Српске покушавају да нађу оправдања за неуспјех. 

„Грађани ће запамтити ову пандемију по спасоносним одласцима на имунизацију у Србију, и по тоталној неспособности и непоузданим домаћим властима у Републици Српској. Вакцинацију првом дозом, власт је покушала представити као масовну имунизацију становништва а да нису обезбиједили довољно доза за ревакцинацију истих, што је заиста риједак примјер неозбиљности и поигравања са озбиљним стварима. Ипак, до масовне вакцинације у Српској ни до данас није дошло, а уколико се настави овим пужевим темпом, питање је да ли ће на јесен бити потпуно имунизовано 100.000 грађана са обје вакцине.

До данас је вакцинисано и ревакцинисано мање од 40.000 становника, што Републику Српску сврстава на дно скале када је у питању тај начин стицања имунитета, због чега неко мора да одговара. У сваком нормалном друштву требало би да пљуште оставке а ми нажалост гледамо 'поносне' функционере који представљају ситуацију добром“, истиче Вуковић. 

Он каже да они који у власти Српске олако схватају своје дужности и обавезе у доба пандемије, морају да оду, јер су посљедице ове заразе велике, грађани желе да се вакцинишу, али се неко безобзирно игра њиховим животима и чекају да вирус сам од себе ослаби.

„Када су пандемија и вакцинисање у питању, становништво посебно вријеђају злоупотребе, односно неразјашњена прича у вези покретне болнице и разне набавке које су у претходном периоду биле класичан 'лов у мутном'. Власт сада тјеши грађане да друга доза вакцине може да буде дата и 90 дана након прве, што би требало да буде спас за оне који су подбацили у кризној ситуацији, јер нису заштитили здравље људи како би требало, па и њихове животе.

Важно је да се и даље врши притисак на неодговорну власт по овом питању јер вирус очигледно није побјеђен, те је битно да се одговорни 'разбуде' и озбиљније прихвате посла“, закључује Вуковић.

(БН) 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Јое

09.06.2021 17:57

Оће,одговарати ће...чистачица што је заборавила избацити опушке из пепељаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2021 18:32

Гледам овог Зељковића. Није дао одговор на главно питање: зашто нису набављене обе дозе истовремено? И како једно истраживање може да буде релевантно и примјењиво, иако је супротно дотадашњим истраживањима? Какво је то истраживање, на колико људи, кад су стигли да то истраже? Да ли наши надлежни могу да на основу неког истраживања промјене из темеља поставје вакцинације? Па резултати истраживања морају да прођу многа испитивања и потврђивања прије примјене на људима. Није ни чудо што многе земље и WХО нису одобрили Спутњик. Ако су на овај начин и правили, јао нама.

Name

Борац

09.06.2021 19:05

Њима је преца дјајицева гараза од људски зивота. Ту мого добро украсти,бас као на тендерима и хуманитарној помоци.

Name

Добој

11.06.2021 08:32

Не лупајте глупости. Градјани Републике Српске су сретни сто их нико не присиљава на вакцине и не уцјењује по том питању. Имате ви из наводне опозиције много доказа против додикове власти, али нисте поднијели нити једну кривицну пријаву. Сад сте насли да се слихтате пропалој Европи са изјавама о вакцини. Надате се да це бас вас поставити на власт. Е па, контролисацемо и притискати и вас као и Дудука док год не науците да сте ви слуге градјана, а не обрнуто.

Name

Оп

09.06.2021 17:58

У праву сте одлазе у Србију за вакцину а он прави гараже то је важније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАлИ РАДОЈИЦА

09.06.2021 18:15

ПОлИТИЦАРИ СУ СЕ ВАКЦОНИСАКИ У ПРВОМ КОНТУГЕНТУ КОЈИ ЈЕ СТИГАО И БРИГА ИХ ЗА НАРОД.НА ПОЦЕТКУ ВАКЦИНАЦИЈЕ ДОДИК ЈЕ ЈАВНО РЕКАО ДА ЈЕ РС КУОИЛА 800 ХИЉАДА ВАКЦИНА СПУТЊИК.ЈАСНИЈЕ СУ СВИ ДАВАЛИ НЕКЕ ОРОВИДНЕ ИЗЈАВЕ,ИЗГКЕДА ДА ОНИ СТВАРНО НИСУ СПОСОБНИ ОРГАНИЗОВАТИМ НАБАВКУ.ДОДИК ПЈЕНИ КАКО ЈЕ РЕОУБКИКА СРПСКА НАЈБОЉЕ ОРГАНИЗОВАНА У РЕГИОНУ,ЗАБОРАВИО ДА ЈЕ СРБИЈА ВАКЦИНИСАЛА СКОРО ПОЛА СТАНОВНИСТВА,ПЛУС ГЕАДЈАНЕ ИЗ СУСЈЕДСТВА,ХРВАТСКА 40 ПОСТО ВАКЦИНИСАЛА СА ДВИЈЕ ДОЗЕ.НАЈЛАКСЕ ЈЕ ЛАГАТИ ЈАВНОСТ,НИСРА ИХ НЕ КОСТА.

Name

каскадер

09.06.2021 18:20

Не прави он гаразу сто је вазније него сто има проценат уградње у ту гаразу,а ти паркирај гдје хоцес.

Name

децко

09.06.2021 18:22

Како мора, кад не мора? Код нас вриједи једино закон дивљине, а то је закон јачег! Ако нико није одговарао за смрт једног студента и младића од 21 годину, зашто би неко одговарао због пар милилитара текућине? Неће нико одговарати, идемо даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

09.06.2021 18:29

Која влада ко да одговара,зна се да један човјек све одлуцује.а он је недодирив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и за велику смртност у БиХ

09.06.2021 18:41

Тако је! Требају одговарати и за велики проценат смртности у БиХ. Нико не спомиње одговрност за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

09.06.2021 19:23

Засто да одговара неко из владе кад се зна ко га се пита за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуковицу

09.06.2021 19:27

Све је тако како си написао ал ми није јасно да све посматрате ви и опозиција све критикујете подрзавам вас народ умире после прве вакцине одмах се уписује термин за другу то се не цека мјесецима онда вам не вреди ни она прва ако проде рок за другу људи предузмите неста расписите изборе ако то не мозе узмите мотке поведите народ јер се гусе у биједи заједно са борцима они немају примања као ви пробудите се људи вец једном све сто критикујете у праву сте али предузмите несто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

09.06.2021 19:29

Коме они да одговарају.Јебало те сунце овдје можеш свашта чути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ннн

09.06.2021 20:15

Овај вуковиц док је био градонаценик,истоцног сарајева,није се цуо,,,,лагано подмиривали лицне потребе ,тј крали на свему,бас га је било брига за проблеме градјана и.сарајева,,,,,,битно је да је он и његови у скупстини града,подмиривали своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос М

09.06.2021 21:00

Незна се да ли Висе лазе и манипулисе Висковицили Зељквиц, кретенлук стварно. Огорцени смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

10.06.2021 04:48

За сад неће нико одговарати, ал од 2022 по реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ова власт мисли

10.06.2021 07:24

О зивотина градјана не би децнијама пљацкали....

ОДГОВОРИТЕ