Код градоначелника Бијељине музичари свјетског ранга

- Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић примио је највећег виртуоза хармонике данашњице Јурија Шишкина и једног од најпризнатијих свјетских извођача дигиталне хармонике Станислава Малишева, учеснике овогодишњег, 13. фестивала "Дани хармонике".

Република Српска 07.06.2021 | 18:47
Код градоначелника Бијељине музичари свјетског ранга

Петровић је рекао да је изузетно почаствован присуством музичких умјетника свјетског ранга.

"Желим да и наредних година добро сарађујемо и чинимо све да Фестивал из године у годину помијера границе и буде што масовнији. Од изузетног значаја је да виртуози свјетског гласа преносе знање нашим младим талентима и да их на тај начин увјере како дуготрајан и мукотрпан рад доносе резултат и успјех", нагласио је Петровић.

Шишкин је изразио је задовољство пријемом у градској управи, наводећи да је то први пут иако већ неколико година учествује на фестивалу "Дани хармонике".

"Овдје смо се данас окупили да у договору са градоначелником унапређујемо овај фестивал, да би за њега цијели свијет чуо", поручио је Шишкин.

Организатор фестивала Славиша Перић нагласио је да се "Дани хармонике", упркос пандемији успјешно изводе и да на њима учествује 200 такмичара.

Перић је подсјетио је да су ове године први пут одржане квалификације за Свјетски куп хармонике у Минхену, на којима су изабрани представници БиХ - Радован Ивановић из Бањалуке и Вехдија Хоџић из Сарајева.

"Захваљујем градоначелнику и Градској управи за пријем и повјерење јер то говори о значају фестивала за Бијељину. Договорили смо да заједничким снагама унапређујемо културу у нашем граду", рекао је Перић.

Фестивал "Дани харонике" одржава се у Бијељини и Угљевику.

Ове године фестивал је почео 4. јуна, а завршава се вечерас у бијељинском Центру за културу гала концертом у 20.00 часова Јурија Шишкина, Станислава Малишева, као и лауреата овогодишњег фестивала.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Питање за МУП

07.06.2021 21:53

Има ли ико храбрости или му’а да заустави мотористе који ноћу шпартају градом и производе несносну буку, јер су техницки неисправни посто су ауспух преправили. И то свако веће слушамо и нико ништа, нигде те саобрацајне полиције који дању заустављају аута а ноћу не чују турирање мотора и дреку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОРИСНИК

08.06.2021 08:20

у свим градовима је исто, полиција се боји зауставити бајкера ноцу. А фестивал хармонике је стварно догадјај на свјетском новоу, све саме звијезде:)