Kod gradonačelnika Bijeljine muzičari svjetskog ranga

- Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović primio je najvećeg virtuoza harmonike današnjice Jurija Šiškina i jednog od najpriznatijih svjetskih izvođača digitalne harmonike Stanislava Mališeva, učesnike ovogodišnjeg, 13. festivala "Dani harmonike".

Republika Srpska 07.06.2021 | 18:47
Kod gradonačelnika Bijeljine muzičari svjetskog ranga

Petrović je rekao da je izuzetno počastvovan prisustvom muzičkih umjetnika svjetskog ranga.

"Želim da i narednih godina dobro sarađujemo i činimo sve da Festival iz godine u godinu pomijera granice i bude što masovniji. Od izuzetnog značaja je da virtuozi svjetskog glasa prenose znanje našim mladim talentima i da ih na taj način uvjere kako dugotrajan i mukotrpan rad donose rezultat i uspjeh", naglasio je Petrović.

Šiškin je izrazio je zadovoljstvo prijemom u gradskoj upravi, navodeći da je to prvi put iako već nekoliko godina učestvuje na festivalu "Dani harmonike".

"Ovdje smo se danas okupili da u dogovoru sa gradonačelnikom unapređujemo ovaj festival, da bi za njega cijeli svijet čuo", poručio je Šiškin.

Organizator festivala Slaviša Perić naglasio je da se "Dani harmonike", uprkos pandemiji uspješno izvode i da na njima učestvuje 200 takmičara.

Perić je podsjetio je da su ove godine prvi put održane kvalifikacije za Svjetski kup harmonike u Minhenu, na kojima su izabrani predstavnici BiH - Radovan Ivanović iz Banjaluke i Vehdija Hodžić iz Sarajeva.

"Zahvaljujem gradonačelniku i Gradskoj upravi za prijem i povjerenje jer to govori o značaju festivala za Bijeljinu. Dogovorili smo da zajedničkim snagama unapređujemo kulturu u našem gradu", rekao je Perić.

Festival "Dani haronike" održava se u Bijeljini i Ugljeviku.

Ove godine festival je počeo 4. juna, a završava se večeras u bijeljinskom Centru za kulturu gala koncertom u 20.00 časova Jurija Šiškina, Stanislava Mališeva, kao i laureata ovogodišnjeg festivala.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pitanje za MUP

07.06.2021 21:53

Ima li iko hrabrosti ili mu’a da zaustavi motoriste koji noću špartaju gradom i proizvode nesnosnu buku, jer su tehnicki neispravni posto su auspuh prepravili. I to svako veće slušamo i niko ništa, nigde te saobracajne policije koji danju zaustavljaju auta a noću ne čuju turiranje motora i dreku.

ODGOVORITE
Name

KORISNIK

08.06.2021 08:20

u svim gradovima je isto, policija se boji zaustaviti bajkera nocu. A festival harmonike je stvarno dogadjaj na svjetskom novou, sve same zvijezde:)