Апсурдима нема краја, не знају за шта нас туже!

У Основном суду у Бањалуци данас је почело суђење члановима неформалне групе „Правда за Давида“. Они се терете да су у мају прошле године својим окупљањима у Бањалуци кршили епидемиолошке мјере и допринијели ширењу епидемије вируса корона.

Република Српска 04.06.2021 | 17:17
Апсурдима нема краја, не знају за шта нас туже!

Из ове групе кажу да аспурдима нема краја и да институције више очигледно не знају за шта да их туже.

Под оптужбом да су окупљањима допринијели ширењу епидемије вируса корона, чланови неформалне групе грађана „Правда за Давида“ опет пред Основним судом у Бањалуци.

У оптужници се наводи да су у мају прошле године организовали окупљање које није било у складу са епидемиолошким мјерама. Озрен Пердув каже да је 11. маја добио позив на информативни разговор у Полицију, на коме му је речено да грађани немају право на окупљања јер се ради о непријављеним политичким скуповима. 

„Управо због тога што ми нисмо прихватили тај нечасни ултиматум од стране полиције, припадници полиције су дошли 12. маја, али и 13. и 14. маја, легитимисали су све људе који су били ту, издали су прекршајне налоге, у којима пише да смо ми допринијели ширењу вируса корона.

Ево конкретно, данас се суди једном нашем члану, зато што је 12. маја био у том паркићу, гдје је било свега десетак људи, иако је било дозвољено од тога дана да се скупи 50 људи“, појашњава Пердув.

Адвокат Милан Малешевић каже да се из прекршајних налога не може схватити због чега се против ових грађана води судски поступак. Према његовим ријечима, сада је јасно, коме то сметају окупљања „Правда за Давида“.

„Данас је добио име и презиме. Зове се Владан Шикуљак, командир ПС Центар Бањалука, који је 12.5.2020. наредио својим подређенима да једноставно и најлакше речено, растјерају људе. Дакле, тјерали су људе незаконито да се разиђу, а онда им зато што нису поступили по том незаконитом упозорењу издали прекршајне налоге. Једини доказ који је изведен био је саслушање једног свједока, који се не може сјетити да ли је данашњи окривљени био уопште присутан на том мјесту и у то вријеме. Ето толико о том поступку који се данас водио“, истиче Малешевић.

И за ово суђење, кажу из неформалне групе „Правда за Давида“, постоји само један разлог – прогон грађана који траже да се пронађу убице и налогодавци у убиству Давида Драгичевића.

„И само се због тога све ово што ради полиција дешава. Нема ту ни поштовања закона, ни поштовања Устава, над нама се константно крше закони, крше се уставом дата права“, категоричан је Озрен Пердув.

Ово суђење, али и сва ранија у којима су грађани ослобођени одговорности, биће искориштени за борбу против полицијске репресије и нечасног дијела МУП-а, поручује Пердув. Више од 15 грађана током 12. 13. и 14. маја прошле године, добило је ове прекршајне налоге. 

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Познавалац прилика

04.06.2021 15:32

Овде је све одавно изгубило сваки смисао. Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

04.06.2021 20:16

Правда за Давида!Ускоро це овом терору и репресији над добрим и постеним градјанима доци крај.

Name

Ја

04.06.2021 21:51

Ко це одговарати сто се троси мој новац? Мислим да би тузиластво требало да подигне оптузницу против одговорних у полицији због масовног несавјесног врсења слузбене дузности. Сав овај јаваслук појединаца се плаца из дзепова градјана и зато понављам питање" ко це да одговара сто се мој новац узет и дат дрзави, несавјесно троси?

Name

Ђед

04.06.2021 15:40

Падај сило и неправдо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦРВЕНО ПЛАВА ЦОРРОНА

04.06.2021 16:09

ОПРОСТИ ИМ БОЖЕ И ИЗВЕДИ ИХ НА ПРАВИ ПУТ Тако старе колеге обућавају млађе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

04.06.2021 18:29

Правда је спора али је ДОСТИЖНА. Кад тад ће мо сазнати ко је наредио а ко убио младића? Кад тад и ово пријављивање младих што ходају својим градом и вођење којекаквих поступака против њих ће завршити фијаском корумпиране и антидемократске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурловизија

04.06.2021 18:44

Какву казну це добити "министар" Лукац за самарање посланика? Хоце ли и он отици у најбољи блок затвора са радном терапијом? Или це све постати задес?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема баке?

04.06.2021 21:33

Била је најгласнија а сад је нема? Мора да одужује свој дуг друштву у неком затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

05.06.2021 02:37

Крвници,убице и сотоне,готови сте дефинитивно,из ових обала нема вам истека.Давидов гроб вас је побиједио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево баке

05.06.2021 09:50

Ту ли си? Долазимо по тебе, не брини. Ћелија те чека.