Завршен састанак Вучића са Палмером и Лајчаком

Председник Србије Александар Вучић састао се данас после подне са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Србија 03.06.2021 | 19:30
Завршен састанак Вучића са Палмером и Лајчаком

Пола часа касније, састанку на Андрићевом венцу придужиће се специјални изасланик Стејт департмента за Западни Балкан Метју Палмер.

Састанак европског и америчког званичника са председником Србије уследио је након што су Лајчак и Палмер боравили на КиМ, где су разговарали са представницима привремених приштинских институција.

Како је Лајчак рекао, сврха посете је припрема за први састанак на високом нивоу, приштинског премијера Аљбина Куртија и председника Србије Александра Вучића, који це бити одржан за неколико дана у Бриселу.

Након састанка није било изјава за медије, а разговор председника Србије са европским и америчким званичником настављен је на вечери.

Према информацијама Тањуга, специјални представници ЕУ, односно САД, састаће се сутра пре подне и са патријархом СПЦ Порфиријем.

Патријарх ће, у одвојеним сусретима, разговарати прво са Мирославом Лајчаком, а затим и са Палмером.

Како је најављено из Канцеларије за Косово и Метохију, Лајчак и Палмер састаће се сутра и са директором Канцеларије Петром Петковићем.

Палмер је у Приштини поновио став да САД снажно подржавају дијалог Београда и Приштине који би требао да резултира постизањем коначног споразума и међусобним признањем.

На заједничкој конференцији за новинаре са Мирославом Лајчаком, рекао је да САД није страна у дијалогу, већ партнер који има за циљ унапређење односа две стране.

Поручио је и да би Заједница српских општина, која је иначе кичма Бриселског споразума, требало да се формира у складу са договором Београда и Приштине.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Славонијо

03.06.2021 17:34

Ко те није волео ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славонијо

03.06.2021 17:35

Ко те није волио, тај не зна ста је изгубио ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

03.06.2021 19:19

Колико помпе око преговора који се ни у сну неће завршити договором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

04.06.2021 13:18

Ма нема са шиптарима договораааа,узалудна вожња за Брисел,Косово је Србијааа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нон-Пајпер

04.06.2021 14:58

А јес се фино договарати, онако демократски.

ОДГОВОРИТЕ