Данис Тановић завршио снимње филма у Сарајеву -комедију о ћевапима!

Оскаровац Данис Тановић јуче је завршио снимање свог новог филма "Десет у пола".

Забава 01.06.2021 | 21:36
Данис Тановић завршио снимње филма у Сарајеву -комедију о ћевапима!

Радња ове романтичне комедије одвија се у пандемијом погођеном Сарајеву и прати двојицу ћевабџија, пријатеља и антипода, који се сукобљавају око квалитета ћевапа у њиховим радњама, заправо преиспитујући животне одлуке и прихватајући неминовне промене.

- Идеја за филм се родила летос на мору. Нас неколико Сарајлија смо донели ћевапе Далматинцима, сви различите, и онда смо кренули да се расправљамо где су најбољи ћевапи. Тако смо схватили да је то занимљива тема на коју и нема одговара. Сваком су неки најбољи - наводи <а хреф="хттпс://www.курир.рс/забава/поп-култура/650633/тановиц-свет-је-некад-био-бољи-данас-је-црна-рупа" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Тановић у саопштењу, наглашавајући да је "Десет у пола" пре свега прича о пријатељству.

 Пре месец и по нисмо знали ни хоћемо ли снимати филм. Када смо одлучили да снимамо, рекли смо глумцима да ако желе носити маску у кадру, треба да је носе. Све заједно је добро испало - закључио је Тановић, додајући да је са овим филмом имао прилику да прикаже Сарајево из неког другог угла, њему занимљивог и, по његовом мишљењу, досад невиђеног и да се нада да ће публика уживати у овој романтичној комедији.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-06-01/06012021070157.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="750" />

Једну од главних улога остварује Бранко Ђурић Ђуро, којем је ово трећи филм с Тановићем. Он је нагласио да је комплетна екипа бескрајно уживала током снимања, поготово због тога што је питање који су ћевапи најбољи, тема о којој су сви увек говорили, али о којој никада ништа није снимљено. Казао је и да локална тема не представља проблем за успех филма.

- Што се тиче односа локално и глобално, све што је квалитетно локално добије своје место глобално. Знате да је Андрић увек писао о локалним стварима и направио глобалну каријеру - закључио је Ђурић.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/стораге/галлерy/2021-06-01/06012021070234.јпг" алт="" wидтх="1000" хеигхт="750" />

(Курир.рс Фото: промо)

 

Коментари / 0

Оставите коментар