Ухапшена још једна надриљекарка, наводно радила и у БЛ

- По налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду данас је ухапшена још једна осумњичена особа за надриљекарство, Олгица Маркановић, коју је пријавило удружење Интердисциплинарне естетске и антиејџинг медицине Србије "СЕСИАМ".

Србија 01.06.2021 | 14:37
Ухапшена још једна надриљекарка, наводно радила и у БЛ

Маркановић је, за сада, осумњичена да је неовлашћено пружала медицинске услуге из области естетике и изазвала здравствене проблеме код 11 оштећених који су се јавили полицији, преноси агенција Тањуг.

Терете је за кривична дјела тешко дјело против здравља људи, надриљекарство и надриапотекарство, као и неовлашћено бављење одреденом дјелатношћу и у року од 48 часова ће бити саслушана у тужилаштву, саопштено је из тужилаштва.

Тужилаштво је након пријава и провера у Министарству здравља, извршило додатне провјере, након чега је утврђено да се, за сада, 11 оштећених јавило полицији, којима је осумњичена неовлашћено пружајући медицинске услуге из области естетике изазвала здравствене проблеме и усљед чега постоје индиције да је код одређених особа поред тјелесних повреда и здравље тешко нарушено.

Утврђено је и да је она у дужем временском периоду у "медицинско-естетском центру Таyас" у Београду у Дриничкој улици, пружала наведене услуге без одобрења, односно лиценце Министарства здравља Републике Србије, супротно закону о здравственој заштити и правилницима који уредују обављање те врсте услуга.

Медији преносе да је осумњичена радила у Бањалуци и у Београду.

Особе које су одлучиле да је туже сазнале су за салон О. М. преко друштвених мрежа.

Након саслушања осумњичне, а у зависности од изнесене одбране, тужилаштво ће одлучити да ли ће тражити да се Маркановићевој одреди притвор.

Такође, испитаће све оштећене и свједоке, наредити вјештачење тјелесних повреда оштећених и по потреби предузети друге неопходне доказне радње ради доношења одлуке, наглашено је из тужилаштва.

Прошле седмице ухашени су Сава Кнежевић и његова мајка Данијела због сличних оптужби пацијената, а због сумње да су се бавили надриљекарством и угрозили здравље људи.

Њима је на захтјев Првог основног јавног тужилаштва суд одредио притвор.

(Агенције) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јинг јанг

01.06.2021 12:50

Када "госпђе" хоце да прођу 200е јефтиније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бабица

01.06.2021 12:54

Ова надриљекарка лецила је рудоњу и није га добро иллецила остале су последице болестан је у главу само му је пљацка у памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.06.2021 16:10

Сто дјајица не хапсе? Он лијеци са свецом.

Name

...

02.06.2021 10:32

Руке јој се позлатиле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љекар

03.06.2021 22:03

О чему се овдје ради? Цијелу кампању против надриљекарства су покренули доктори који се баве естетском медицином! Добро! То су покренули искљуциво због новца, јер надриљекара има много и одузимају им пацијенте! Добро! Ко су љекари који раде ове захвате? И љекари и козметицари иду на обуку код истих људи? Неки козметицари боље раде посао од љекара? Да ли и љекари набављају опрему и препарате на црном трзисту? Ко су ти љекари који се баве овим послом? Засто дрзава не донесе закон која соецијализација само мозе да се бави овим пољем медицине? Ја сам љекар и познајем и докторе опсте праксе, дерматологе, хирурге, стоматологе итд. који су само курсеве заврсили и сви су експерти, а изгледа само цес бити експерт ако заврсис овај курс у одредјеним сколама које се у задње вријеме промовису?

ОДГОВОРИТЕ