Uhapšena još jedna nadriljekarka, navodno radila i u BL

- Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadriljekarstvo, Olgica Markanović, koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM".

Srbija 01.06.2021 | 14:37
Uhapšena još jedna nadriljekarka, navodno radila i u BL

Markanović je, za sada, osumnjičena da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koji su se javili policiji, prenosi agencija Tanjug.

Terete je za krivična djela teško djelo protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašćeno bavljenje odredenom djelatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provjere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usljed čega postoje indicije da je kod određenih osoba pored tjelesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u "medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji ureduju obavljanje te vrste usluga.

Mediji prenose da je osumnjičena radila u Banjaluci i u Beogradu.

Osobe koje su odlučile da je tuže saznale su za salon O. M. preko društvenih mreža.

Nakon saslušanja osumnjične, a u zavisnosti od iznesene odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svjedoke, narediti vještačenje tjelesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhašeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadriljekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtjev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

(Agencije) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jing jang

01.06.2021 12:50

Kada "gospđe" hoce da prođu 200e jeftinije.

ODGOVORITE
Name

babica

01.06.2021 12:54

Ova nadriljekarka lecila je rudonju i nije ga dobro illecila ostale su posledice bolestan je u glavu samo mu je pljacka u pameti

ODGOVORITE
Name

Re

01.06.2021 16:10

Sto djajica ne hapse? On lijeci sa svecom.

Name

...

02.06.2021 10:32

Руке јој се позлатиле!

ODGOVORITE
Name

Ljekar

03.06.2021 22:03

O čemu se ovdje radi? Cijelu kampanju protiv nadriljekarstva su pokrenuli doktori koji se bave estetskom medicinom! Dobro! To su pokrenuli iskljucivo zbog novca, jer nadriljekara ima mnogo i oduzimaju im pacijente! Dobro! Ko su ljekari koji rade ove zahvate? I ljekari i kozmeticari idu na obuku kod istih ljudi? Neki kozmeticari bolje rade posao od ljekara? Da li i ljekari nabavljaju opremu i preparate na crnom trzistu? Ko su ti ljekari koji se bave ovim poslom? Zasto drzava ne donese zakon koja soecijalizacija samo moze da se bavi ovim poljem medicine? Ja sam ljekar i poznajem i doktore opste prakse, dermatologe, hirurge, stomatologe itd. koji su samo kurseve zavrsili i svi su eksperti, a izgleda samo ces biti ekspert ako zavrsis ovaj kurs u odredjenim skolama koje se u zadnje vrijeme promovisu?

ODGOVORITE