Видјећете колико ће земаља повући признање Косова!

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су притисци на Грчку били очекивани када је признање Косова у питању.

Србија 31.05.2021 | 22:03
Видјећете колико ће земаља повући признање Косова!

Вучић је рекао да је Грчка наша братска земља и да се нада да она неће донести ту лошу одлуку.

"За нас је важно да нема панике за Србију никакве, ми смо знали овакве ствари. Прво су успоставили канцеларију за трговинске везе када су нам Албанци уводили противправне таксе, а онда смо у петак у пет поподне обавештени од Грчке да они даље унапређују сарадњу са Косовом, подижу ниво комуникација у канцераију за косовске интересе. То је за нас болно, тешко, да не говорим да је нама Грчка драга, братска земља и надамо се да неће донети ту одлуку", рекао је Вучић.

"Нема потребе за паником јер је то део великих притисака које смо ми као земља очекивали. То се ради у исто време, дан уочи посете Лајчака Београду, а две недеље пред наставак дијалога. У случајности не верујемо", рекао је Вучић.

Истиче и да нико неће да исправи Вјосу Османи о чему год да прича.

"Потребно је Србију сатерати уз зид, али то нису само притисци око Косова него да би се зауставила Србија у економском расту", нагласио је Вучић.

"Није нико од нас ово измислио, видели смо све како се збива. ЕУ и Америка притискају, а њихово решење је међусобно признање Косова. Њима не смета када нас вређају, а стварају којекакве нон-пејпере, па мене оптужују за то", каже Вучић.

"Лајчак мора да слуша шта кажу Берлин и Париз. Србија је добра само када слуша и када је мања и слабија од свих у региону. Оног тренутка када Србија постаје снажнија, то не одговара, то мора да се заустави јер Србија постаје хегемон", рекао је Вучић.

Председник Србије је још раније најављивао да очекује снажније притиске на Србију о косовском питању, али и притиске на друге земље.

"Видећете колико ће земаља повући признање. А онда ћете да видите како се једна мала Србија бори као "пацов у углу" како то каже једна британска доктрина, борићемо се како знамо", рекао је Вучић.

(Б92)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ипе

31.05.2021 20:33

На Косову је почело,на Косову и завршава,комплет "балканска" прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

јанко

31.05.2021 20:46

И Вучко се бори ко мацак у шеширу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рwци нам

31.05.2021 20:52

Ста је са договором из Васингтона да не лобирита ни ви ни они.Изгледа само за вас то вази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

31.05.2021 22:03

Само Бурле главом не размисља удара у зид задњих 20 година и не зна где удара, завади нас и са Русима, обрука нас где год се појави од УН па све до Русије, Кине и Америке. Вуциц га полако отписује, понизава га изјавама из мјесеца у мјесец даје донације опстинама,вакцинисе народ Српске и БиХ даје му до знања ко је Баја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

31.05.2021 23:10

Грци су нас и у првом светском рату издали, ста очекивати даље од њих...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гогх

01.06.2021 03:29

Кад се Косово довело пред свршен чин сад касно Маркан на Косово стиже. Косово с о тада добили ратом а сада ратом изгбии. Иако ми и тај пораз и капитулацију како ми о знамо упаковати опет славимо као победу. ТАКИ СМО МИ СРБИ ЗАТО НАСИ СРБИ. Ако ништа нисмо научили из историје а кажу да је историја учиелхица живота то је случај Кипар. Када су Турци окупирали Кипар чак нии једна једина држава није признала Кипар Али тај фио територије и дан данас је Турски Кипар. Десило се пресељавање народа са једне стране нс другу створиле се чисте етмичке територије ито је крај приче. Шта коме о Косову није јасно. А све ово и ва прича су само лажи ишупље причее народу који то треба прогутати. Волимо ми лажи и да нас лажу тако нам лакше јеидтина је горка а лаж некако слатка. Тако нам лакше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.06.2021 12:58

Слазем се.

Name

Сарма

01.06.2021 06:46

Сад су криви они сто врсе притисак на Грке а они сами нису криви? Грци као и Руси гледају само свој интерес сто је и логицно, а само нас народ зиви у заблуди да смо са неким браца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

01.06.2021 08:28

Ма битно је да Босна није признала Косово а ове европске земље су невазне.

ОДГОВОРИТЕ