Vidjećete koliko će zemalja povući priznanje Kosova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su pritisci na Grčku bili očekivani kada je priznanje Kosova u pitanju.

Srbija 31.05.2021 | 22:03
Vidjećete koliko će zemalja povući priznanje Kosova!

Vučić je rekao da je Grčka naša bratska zemlja i da se nada da ona neće donesti tu lošu odluku.

"Za nas je važno da nema panike za Srbiju nikakve, mi smo znali ovakve stvari. Prvo su uspostavili kancelariju za trgovinske veze kada su nam Albanci uvodili protivpravne takse, a onda smo u petak u pet popodne obavešteni od Grčke da oni dalje unapređuju saradnju sa Kosovom, podižu nivo komunikacija u kanceraiju za kosovske interese. To je za nas bolno, teško, da ne govorim da je nama Grčka draga, bratska zemlja i nadamo se da neće doneti tu odluku", rekao je Vučić.

"Nema potrebe za panikom jer je to deo velikih pritisaka koje smo mi kao zemlja očekivali. To se radi u isto vreme, dan uoči posete Lajčaka Beogradu, a dve nedelje pred nastavak dijaloga. U slučajnosti ne verujemo", rekao je Vučić.

Ističe i da niko neće da ispravi Vjosu Osmani o čemu god da priča.

"Potrebno je Srbiju saterati uz zid, ali to nisu samo pritisci oko Kosova nego da bi se zaustavila Srbija u ekonomskom rastu", naglasio je Vučić.

"Nije niko od nas ovo izmislio, videli smo sve kako se zbiva. EU i Amerika pritiskaju, a njihovo rešenje je međusobno priznanje Kosova. Njima ne smeta kada nas vređaju, a stvaraju kojekakve non-pejpere, pa mene optužuju za to", kaže Vučić.

"Lajčak mora da sluša šta kažu Berlin i Pariz. Srbija je dobra samo kada sluša i kada je manja i slabija od svih u regionu. Onog trenutka kada Srbija postaje snažnija, to ne odgovara, to mora da se zaustavi jer Srbija postaje hegemon", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je još ranije najavljivao da očekuje snažnije pritiske na Srbiju o kosovskom pitanju, ali i pritiske na druge zemlje.

"Videćete koliko će zemalja povući priznanje. A onda ćete da vidite kako se jedna mala Srbija bori kao "pacov u uglu" kako to kaže jedna britanska doktrina, borićemo se kako znamo", rekao je Vučić.

(B92)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ipe

31.05.2021 20:33

Na Kosovu je počelo,na Kosovu i završava,komplet "balkanska" priča

ODGOVORITE
Name

janko

31.05.2021 20:46

I Vučko se bori ko macak u šeširu.

ODGOVORITE
Name

Rwci nam

31.05.2021 20:52

Sta je sa dogovorom iz Vasingtona da ne lobirita ni vi ni oni.Izgleda samo za vas to vazi.

ODGOVORITE
Name

BL

31.05.2021 22:03

Samo Burle glavom ne razmislja udara u zid zadnjih 20 godina i ne zna gde udara, zavadi nas i sa Rusima, obruka nas gde god se pojavi od UN pa sve do Rusije, Kine i Amerike. Vucic ga polako otpisuje, ponizava ga izjavama iz mjeseca u mjesec daje donacije opstinama,vakcinise narod Srpske i BiH daje mu do znanja ko je Baja.

ODGOVORITE
Name

Stranac

31.05.2021 23:10

Grci su nas i u prvom svetskom ratu izdali, sta očekivati dalje od njih...

ODGOVORITE
Name

Van Gogh

01.06.2021 03:29

Kad se Kosovo dovelo pred svršen čin sad kasno Markan na Kosovo stiže. Kosovo s o tada dobili ratom a sada ratom izgbii. Iako mi i taj poraz i kapitulaciju kako mi o znamo upakovati opet slavimo kao pobedu. TAKI SMO MI SRBI ZATO NASI SRBI. Ako ništa nismo naučili iz istorije a kažu da je istorija učielhica života to je slučaj Kipar. Kada su Turci okupirali Kipar čak nii jedna jedina država nije priznala Kipar Ali taj fio teritorije i dan danas je Turski Kipar. Desilo se preseljavanje naroda sa jedne strane ns drugu stvorile se čiste etmičke teritorije ito je kraj priče. Šta kome o Kosovu nije jasno. A sve ovo i va priča su samo laži išuplje pričee narodu koji to treba progutati. Volimo mi laži i da nas lažu tako nam lakše jeidtina je gorka a laž nekako slatka. Tako nam lakše.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

01.06.2021 12:58

Slazem se.

Name

Sarma

01.06.2021 06:46

Sad su krivi oni sto vrse pritisak na Grke a oni sami nisu krivi? Grci kao i Rusi gledaju samo svoj interes sto je i logicno, a samo nas narod zivi u zabludi da smo sa nekim braca

ODGOVORITE
Name

Milica

01.06.2021 08:28

Ma bitno je da Bosna nije priznala Kosovo a ove evropske zemlje su nevazne.

ODGOVORITE